Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 december 2020 | 23:25

20 nya skådespelare klara för Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

Det är däremot oklart huruvida den förväntade premiären under 2021 fortfarande gäller, med tanke på förseningarna under pandemin.
Det har varit tyst ett tag, men Amazon Prime håller givetvis fortfarande på med den dyraste tv-serien någonsin. THR rapporterar att hela 20 nya skådespelare har blivit officiellt klara för den första säsongen av Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie (som ännu saknar en officiell titel).
 
Likt "Game of Thrones" och "Sagan om Ringen"-filmerna så har man valt ut skådespelare som kommer att bli kända för sin roll i serien, snarare än att använda sig av större stjärnor som ska locka med sig sina egna fans till projektet. Sean Bean lämnas däremot utanför den lyckliga skaran den här gången:
 
Peter Mullan ("Westworld", "Cursed", "Ozark"), Cynthia Addai-Robinson ("Power"), Maxim Baldry ("Years and Years"), Ian Blackburn, Kip Chapman ("Top of the Lake"), Anthony Crum ("The Wilds"), Maxine Cunliffe ("Power Rangers Megaforce"), Trystan Gravelle ("The Terror"), Sir Lenny Henry ("Broadchurch"), Thusitha Jayasundera ("Broadchurch"), Fabian McCallum ("You, Me & The Apocalypse"), Simon Merrells ("Knightfall"), Geoff Morrell ("Rake"), Lloyd Owen ("Viva Laughlin"), Augustus Prew ("The Morning Show"), Peter Tait ("Lord of the Rings: The Return of the King"), Alex Tarrant ("Filthy Rich"), Leon Wadham ("Power Rangers Beast Morphers"), Benjamin Walker ("Jessica Jones") och Sara Zwangobani ("Home and Away").
 
Peter Tait som Shagrat i "Sagan om konungens återkomst".
 
Tait är den enda av de hittills officiellt klara skådespelarna som har varit med i någon av de tidigare "Sagan om Ringen"-filmerna. Han spelade nämligen Shagrat i "Sagan om konungens återkomst", vilket är den orc som säger "The scum tried to knife me. Kill him!" och startar det bråk som gör att Frodo och Sam kan fly från fångenskapen i tornet.
 
Det är i nuläget fortfarande oklart vilka roller som de nya skådespelarna är tänkta för och även om Shagrat knappast kommer att dyka upp i Amazon Prime-serien, så är det uppenbarligen en skådespelare som inte har något emot att bli sminkad till oigenkännbarhet.
 

Vilka skådespelare var redan klara för den nya serien?

 
Robert Aramayo som unge Ned Stark i "Game of Thrones", så Sean Bean är ju faktiskt (nästan) med ändå...
 
Robert Aramayo ("Game of Thrones") kommer att spela Beldor, en av seriens huvudroller. Markella Kavenagh ("Picnic at Hanging Rock") är klar för den kvinnliga huvudrollen Tyra. Joseph Mawle ("Game of Thrones") kommer att spela Oren, en av seriens största "skurkar" under den första säsongen. Svenskfödda Morfydd Clark ("Dracula") kommer spela en yngre version av Galadriel (som spelades av Cate Blanchett i Peter Jackson-filmerna).
 
Det ryktas även om att både Elrond och Sauron kommer att dyka upp, men det är oklart vilka skådespelare som är tänkta till dessa roller.
 
Skådespelarna Owain Arthur ("Kingdom"), Nazanin Boniadi ("Counterpart"), Tom Budge ("The Pacific"), Ismael Cruz Cordova ("Ray Donovan"), Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete ("Dexter"), Megan Richards ("Wanderlust"), Dylan Smith ("I Am the Night"), Charlie Vickers ("Medici"), Daniel Weyman ("Gentleman Jack"), Ema Horvath ("Like.Share.Follow") har också varit officiellt klara för serien sedan tidigare i år. 
 
Morfydd Clarke och Cate Blanchett.
 

När kommer serien att släppas?

 
Det är fortfarande oklart exakt när vi kan förvänta oss att få ta del av den första säsongen hos Amazon Prime. Den första säsongen förväntas kosta streamingjätten drygt en miljard dollar, så man vill sannolikt se till att man har den bästa möjliga versionen redo när serien väl släpps. Amazon Studios-chefen Jennifer Salke har däremot före pandemin sagt att man hoppades på en premiär under 2021... och med tanke på att serien spelas in på Nya Zeeland (som lyckats stänga ute det mesta av pandemin) så är det inte omöjligt att man fortfarande kan lyckas med det.
 

Läs också: "Sagan om Ringen"-scenen som alltid får Sean Astin att gråta

 
Är du taggad på att få ta del av den första säsongen av "Sagan om Ringen"-serien? Kommentera gärna nedan!
| 3 december 2020 23:25 |