Film

Skribent

MovieZine

30 november 2020 | 15:00

"Sagan om Ringen"-scenen som alltid får Sean Astin att gråta

En specifik scen i "Härskarringen"-trilogin kommer med väldigt speciella minnen för hobbit-gänget.
Man skulle kunna tro att "Sagan om ringen"-skådespelarna var immuna mot trilogins emotionella kraft. Men icke, de är bara mänskliga de också. Sean Astin, som spelade den trofaste hobbitpolaren Samwise Gamgi, avslöjar i en intervju med CinemaBlend att en specifik scen alltid sätter fart på tårkanalerna.

Det är i slutet av "Sagan om Konungens återkomst" som Sean Astin alltid brister ut i gråt. Vi förstår varför, det är verkligen en ikonisk känslosam scen, men för Astin kommer den också med mycket speciella minnen. Det var nämligen hans sista inspelningsdag ihop med Elijah Wood, Dominic Monaghan och Billy Boyd.

- Den sista scenen vi spelade in är en scen som alltid får mig att gråta, när Aragorn (Viggo Mortensen) vänder sig om mot oss och säger: "Oh, my friends, you bow to no one".
 
- Det var den sista scenen med de fyra hobbitarna. Min sista scen. Vi stod framför en bluescreen, och kameran kommer närmare, och vi inser att alla bugar sig för oss.

- Alla hade bara räknat ned till slutet under de sista tre månaderna. Vi förstår att de hade sparat detta till just rätt ögonblick. Det var planerat. Det fanns champagne i studion, och filmen var inte ens färdiginspelad, men det var en "wrap" för hobbitarna. Vi var som kändisar på inspelningen, minns Astin.
 
 
Den som just blev sugen på att se om "Sagan om ringen"-filmerna hittar dem alla på Netflix, och från och med 1 december även på Viaplay.
| 30 november 2020 15:00 |