EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

26 mars 2015 | 20:00

"Looking" skulle ta slut efter tre säsonger

Andrew Haigh planerade aldrig en långkörare: "Tv-serier tar för mycket tid."
HBO:s besked om nedläggningen av dramaserien "Looking" var hårt för fansen, men ingen större överraskning för seriens upphovsman, Andrew Haigh. 

MovieZines Erik Dalström träffade Haigh på Berlins filmfestival nyligen, och redan då var det oklart om serien skulle få en fortsättning. 

- Det jobbiga med tv-serier är att man inte vet om det kommer bli en säsong till eller inte. Man kan inte planera någonting eftersom man inte vet vad som händer, berättade regissören.

Nu är det klart att de 18 avsnitten som sänts kommer följas upp med ett specialavsnitt, för att knyta ihop säcken och ge tittarna ett förhoppningsvis tillfredsställande avslut. Men det fanns aldrig planer på att köra "Looking" i flera år. Haigh berättade för oss i februari:

- Jag tror inte det kommer bli fler än tre säsonger av ”Looking” då det tar upp för mycket av min tid. Jag älskar att göra den serien och skulle vilja göra mer tv, men jag vill också göra filmer. Därför vill jag inte att det ska ta över mitt filmskapande helt och hållet.

"Looking" följer tre 30-nånting-vänner i San Francisco genom kärlekstrubbel, relationer, singelliv och karriärsdrömmar. Båda säsongerna finns att se på HBO Nordic.

Regissören Andrew Haigh som slog igenom med brittiska gaydramat "Weekend" är i höst tillbaka med filmen "45 år". Filmens båda huvudrollsinnehavare Charlotte Rampling och Tom Courtenay belönades för sina insatser med varsin Silverbjörn i Berlin.
| 26 mars 2015 20:00 |