LISTA

Skribent

Viktor Jerner

25 mars 2018 | 15:00

Lista: Här är de nya mutanterna i "Deadpool 2"

Har den allsmäktiga Apocalypse återuppstått i form av en ung pojke? Om så är fallet kommer allas vår "merc with a mouth" få det hett om öronen.
David Leitchs högt emotsedda uppföljare till Tim Millers megasuccé "Deadpool" ser inte bara mycket bättre ut än sin föregångare, den bjuder också på ett helt nytt gäng karaktärer som är långt mycket mer intressanta än de vi fick möta i ettan. De flesta skymtar bara förbi i några korta sekunder i den senaste trailern, så för enkelhetens och tydlighetens skull går jag igenom dem steg för steg nedan. Vissa av karaktärerna har redan bekräftats, andra är rena spekulationer. Häng med! 
 
 

Cable (Josh Brolin)

 
Det största och mest lovande nya tillskottet är givetvis Josh Brolin (även känd som Thanos nu för tiden) i rollen som Cable, en telekinetisk supersoldat som är son till Scott Summers (Cyclops) och en Jean Grey-klon. Sedan karaktärens skapelse i mitten på 80-talet har han gått Deadpool på nerverna med sin kamp för en bättre värld, en kamp som han tycker helgar vilka medel som helst. I "Deadpool 2" tycks han exempelvis ha ett barn i skottgluggen, någon som han förmodligen rationaliserar med positiva konsekvenser på lång sikt. Brolin är en fenomenal skådespelare och jag älskar verkligen att han har fått lägga vantarna på två av de bästa karaktärerna i Marvels serieuniversum, det är han värd. 
 
 

Domino (Zazie Beetz)

 
Beetz, som på sistone har imponerat rejält i tv-serien "Atlanta", axlar rollen som den undermedvetet sannolikhetsförändrande mutanten Domino. Utan att hon själv vet hur eller när det fungerar så utstrålar hon en kraft som förändrar en situations odds till hennes fördel, antingen genom att ge henne mer tur eller hennes motståndare otur. Här är hon en del av Deadpools X-Force, vilket stämmer överens med hur hon brukar porträtteras i serierna. Där har hon dock även en turbulent kärleksrelation med Cable, vi får se om det blir något av den varan i filmen. 
 
 

Zeitgeist (Bill Skarsgård)

 
Ytterligare en medlem i X-Force, porträtterad av vår nya svenska talangexport som vi senast såg i både "Atomic Blonde" (också regisserad av David Leitch) och "Det". Vi spekulerade kring att det var Bill Skarsgård redan när vi fick se en glimt av karaktären i den förra trailern, men nu fick vi det helt bekräftat. Det vi ser runt karaktärens hals på bilderna är en sorts munskydd, något som kommer väl till användning när man likt Zeitgeist kan spy ut giftsyra på kommando. 
 
 

Pete Wisdom (Rob Delaney)

 
Med tanke på att jag relativt nyligen har plöjt igenom den fantastiska komediserien "Catastrophe" blev jag väldigt positivt överraskad över att se briljanta Delaney, en av dess skapare och huvudroller, i det här sammanhanget. Hans roll är inte officiellt bekräftad än mer än namnet Peter, men många spekulerar kring att han gestaltar spionmutanten Peter "Pete" Wisdom som kan absorbera värme från solen och sen avfyra den från sina fingrar. Han syns även i bakgrunden på Bill Skarsgård-bilden ovan och tycks sporta en rejäl mustasch av Henry Cavill-kaliber.
 
 

Bedlam (Terry Crews)

 
Crews stenhårda karaktär kan både styra och generera elektromagnetiska fält, samt sätta sina fiender ur spel genom att manipulera de kemiska impulserna i deras hjärnor så att de tror sig känna exempelvis smärta eller förvirring. I serierna togs han in under Charles Xaviers vingar efter en mycket turbulent uppväxt, för att sedan bli en medlem i X-Force där han hade ett nära samarbete med Domino. 
 
 

Kid Apocalypse (Julian Dennison)

 
Det här är en i nuläget väldigt lös teori men det har spekulerats kring att Dennisons (ljuvlig i "Hunt for the Wilderpeople") karaktär kan vara Evan Sabahnur, en ung version av den allsmäktiga Apocalypse (spelades av Oscar Isaac i "X-Men: Apocalypse"). Detta grundas dels i att man i trailern ser honom stå i ett brinnande inferno av förödelse där han förvånat blickar mot sina glödande händer, som om han inte vet hur han ska kontrollera sina destruktiva krafter. Det förklarar också varför Cable skulle vilja förgöra honom, helt enkelt för att neutralisera ett volatilt hot mot världen. Liknande berättelser med den dynamiken har förekommit i serierna. 
 
 

Surge (Shiori Kutsana)

 
Den här är inte heller bekräftad men de flesta teorierna tycks peka mot att Kutsana spelar Surge, en mutant som absorberar energi i sin omgivning för att sedan kunna använda det som ett vapen eller som en sorts motor för blixtsnabba rörelser. I serierna skildras hon ofta med högteknologiska handskar som leder strömmen, men i filmen tycks hon använda en kedja för det ändamålet. 
 
Vilka av dessa karaktärer ser du mest fram emot att se på vita duken i maj? 
| 25 mars 2018 15:00 |