Film

Skribent

Mats Karlsson

30 mars 2015 | 08:00

Leonard Nimoys son gör dokumentär om sin pappa

Sonen Adam Nimoy kommer att producera och regissera dokumentären "For the Love of Spock".
27 februari avled dessvärre "Star Trek"-legendaren Leonard Nimoy, 83 år gammal. Men nu planerar hans son Adam Nimoy att hedra hans minne med att göra dokumentären "For The Love of Spock".

Projektet är tänkt att vara klart till 50-årsjubileet som inträffar 8 september 2016. Zachary Quinto som har gestaltat Spock i de två senaste "Star Trek"-filmerna kommer att vara dokumentärens  berättarröst.

- Det här kommer att bli en hyllning till min pappa och Spock. Vi har mängder med material att utgå ifrån, då min pappa älskade att berätta historier och han älskade verkligen sin rollfigur, säger Adam Nimoy till Variety.

Adam berättar också att han och pappa Leonard började diskuterade detta projekt för flera månader sedan och de var överens om att dokumentären skulle fokusera på Spock och Nimoys rolltolkning av honom. Nimoy jobbade med projektet in i det sista, så sent som två dagar innan Leonard Nimoy död pratade han och sonen om projektet.

- Jag blev helt tagen över alla fina reaktioner som kom efter hans död, så det här känns helt rätt att göra, säger Adam.
| 30 mars 2015 08:00 |