BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

12 augusti 2019 | 11:30

”Lejonkungen” är nu den största animerade filmen någonsin

Oklart om Disney-remaken verkligen ska ses som animerad eller spelfilm, men den diskussionen spar vi till en annan gång.
Disney fortsätter slå ut alla konkurrenter under 2019, och nu står det klart att ”Lejonkungen” har slagit ytterligare rekord. Med intäkter över 1.3 miljarder dollar är den nu tidernas största animerade film. Den tidigare tronhållaren var Disneys egna ”Frost” från 2013.

Jon Favreau (”Djungelboken”) har regisserat årets remake på klassiska ”Lejonkungen” från 1994, med förbluffande detaljrikedom och fotorealism. Att kalla filmen ”animerad” sticker kanske i ögonen på vissa, men den är helt och hållet CGI-animerad med undantag för en scen.

”Lejonkungen” är fortfarande den mest sedda biofilmen i Sverige, för fjärde helgen i rad. Kolla in hela biotoppen...
 
 
I övriga biotopps-relaterade nyheter som inte rör Disney: ”The Angry Birds Movie 2” blev helgens största nykomling på svenska biodukar och placerar sig på andraplatsen. Actionrökaren ”Fast & Furious: Hobbs & Shaw” ligger på plats 3. ”Husdjurens hemliga liv 2” huserar på plats 4.

Helgens andra stora premiär var rysaren ”Scary Stories to Tell in the Dark”, producerad av Guillermo del Toro. Sommarens kanske bästa skräckis gick in på en femteplats.
 
I veckan landar äntligen Quentin Tarantinos "Once Upon a Time in Hollywood" i Sverige. Läs vår recension här...
| 12 augusti 2019 11:30 |