Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2017 | 12:00

Leia kommer tillbaka i "Star Wars: Episod IX"

Carrie Fisher är död, men prinsessan Leia lever vidare i en galax långt, långt borta. Och det är inte med hjälp av CGI.
Carrie Fishers bror Todd Fisher bekräftar att hennes populära karaktär Leia Organa dyker upp i både kommande ”The Last Jedi” och i trilogins sista del, ”Episod IX” år 2019.

Både Todd Fisher och Carries dotter, Billie Lourd, har gett Lucasfilm klartecken att använda tidigare filmat material för filmen. Det handlar alltså inte om en CGI-rekreation av skådespelerskan, skriver New York Daily News.

- Hur gör man filmen utan henne? Det gör man inte. Hon är en viktig del, och jag tror att hennes närvaro nu är ännu mer kraftfullt. Det är som Obi-Wan - när ljussabeln hugger ner honom får han mer makt. Jag känner att samma sak har hänt Carrie. Jag tycker att arvet borde fortsätta, säger Todd Fisher.
 
Carrie Fisher återvände till rampljuset för en liten men viktig roll i ”Star Wars: The Force Awakens” vintern 2015. Det är inte klart hur mycket General Leia Organa är tänkt att medverka i resten av trilogin, enligt Fishers bror:

- Det är inte bara mitt beslut, men jag känner att folk förtjänar att se henne. Fansen äger henne. Det vore som att skriva om Bibeln. För mig är ”Star Wars” en helig historia som man inte kan trassla med.
 
Läs också: Disney har stora planer för "Star Wars" framtid de kommande 15 åren

Carrie Fisher syns närmast i ”Star Wars: The Last Jedi”. Den åttonde episoden i sagan kommer på bio 15 december i år.
| 8 april 2017 12:00 |