Film

Skribent

Richard Hammar

24 mars 2017 | 12:00

Disney har stora planer för ”Star Wars” efter "Episode IX"

Framtiden för "Star Wars" är alltid i ständig förändring. Disney spånar nu på filmer fram till år 2035 (!).
Disney och Lucasfilm arbetar nu på att avsluta sin pågående trilogi som väckte liv i ”Star Wars” för en ny generation. Även de två fristående filmerna däremellan.

Om du tror att Disney kommer helt enkelt låta Star Wars vila efter "Episode IX" gått upp på bio, så tänk igen. Studion verkar intresserade av att hålla den intergalaktiska världen levande så länge fans är där med stöd, hängivenhet och vilja se mer.

Igår talade VD:n för Disney med pressen i Santa Monica om vad framtiden kan hålla för ”Star Wars”. Det var där som The Hollywood Reporter berättade att Bob Iger hade sagt att fans kan förvänta sig en hel del från i franchisen i framtiden:

- Vi har börjat prata om vad som kan hända efter "Episode IX". Om vad som kan vara ett ytterligare ett och ett halvt årtionde av Star Wars-historier, sade Iger.



Uppenbarligen finns det gott om fans som skulle vara glad över att se Star Wars fortsätta i 15 år till eller mer. Det finns också en hel del historier och utrymme för det, både i fristående filmer och ytterligare trilogier, även om man väljer att inte fortsätta med Skywalker-historien.

Det har sagts tidigare att Lucasfilm är intresserade av att skapa nytt material och nya karaktärer och inte alltid förlita sig på äldre ”arv-karaktärer” som redan existerar.

I en intervju med SuperHeroHype förra veckan sa manusförfattaren Gary Whitta följande:

- Vi har Rey, Finn och Kylo Ren, de har redan infört en ny generation av karaktärer. Oavsett vilken typ av Star Wars-filmer de gör om 10 eller 20 år från nu, tror jag inte att de kommer att förlita sig på samma arv-element och berättelser som vi har i det förflutna.

Härnäst på tur är ”Star Wars: The Last Jedi” som har biopremiär den 15 december. Nästa vår kommer spinoff-filmen om Han Solo, som enligt nya rapporter ska avslöja hur Han Solo fick sitt namn.

Vad vill ni se för historier och karaktärer ur Star Wars universum framöver? Kommentera nedan.
| 24 mars 2017 12:00 |