Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 februari 2020 | 13:00

Legendariska tv-skaparens "The Plot Against America" släpps i mars

"The Wire" och "The Deuce"-skaparen David Simon är redan tillbaka med en nya tv-serie hos HBO Nordic.
David Simon är en av HBO:s mest aktade och hyllade tv-skapare, mycket tack vare att hans "The Wire" hyllas av många som en av de bästa tv-serierna som någonsin har gjorts. Men han ligger även bakom serier som porrdramat "The Deuce", krigsserien "Generation Kill" och det politiska dramat "Show Me a Hero" - som alla har hyllats stort av tv-kritiker men kanske aldrig slagit lika stort bland gemene man som fullträffen "The Wire".
 
I mars har det blivit dags för hans senaste dramaserie, ett historiskt drama som utspelar sig i ett alternativt universum där stridspiloten Charles Lindbergh (som hade en svensk farfar) vann presidentvalet mot Franklin D. Roosevelt 1940 - i samband med att USA och det amerikanska folket skulle avgöra huruvida de skulle ge sig in i det andra världskriget eller inte.
 
Den verklige Lindbergh ville att USA skulle hålla sig neutrala (fram tills Pearl Harbor) under det andra världskriget och uttalade sig även väldigt antisemitiskt. I "The Plot Against America", som bygger på en bok av Philip Roth med samma namn, får vi se hur annorlunda världen hade kunnat se ut om USA hade lyssnat på Lindbergh istället för Roosevelt. Vilket, åtminstone till upplägget, påminner en hel del av Joel Kinnamans "For all Mankind" där vi fick se ett alternativt USA som slogs av Sovjet i racet till månen... men denna gång är handlingen alltså förlagd till det amerikanska 40-talet.
 
 
Miniserien kommer att bestå av totalt sex avsnitt. I några av rollerna framför kameran kommer vi bland annat kunna se Zoe Kazan ("The Duece"), Morgan Spector ("Boardwalk Empire"), Winona Ryder ("Stranger Things") och John Turturro ("The Night Of"). "The Plot Against America" får svensk premiär den 17 mars, hos HBO Nordic.
 

Läs också: Skaparen bakom "The Wire" gör ny tv-serie - om spanska inbördeskriget

 
Kommer du att ge "The Plot Against America" en chans i mars? Kommentera gärna nedan!
| 11 februari 2020 13:00 |