Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 april 2018 | 14:15

Skaparen bakom "The Wire" gör ny tv-serie - om spanska inbördeskriget

David Simons nästa tv-serie "A Dry Run" kommer att utspela sig i Spanien, mellan åren 1937 och 1939 - under det spanska inbördeskriget.
Enligt Variety är det David Simon, tillsammans med George Pelecanos och Dennis Lehane (som båda också skrev manus för "The Wire"), som står för manusen till den nya miniserien "A Dry Run" - medan det spanska produktionsbolaget Mediapro, som ligger bakom "The Young Pope", producerar.
 
Under det spanska inbördeskriget tjänstgjorde tusentals olika frivilligstyrkor, som tillsammans kallades för de internationella brigaderna. I "A Dry Run" kommer vi att få följa de två amerikanska bataljonerna Abraham Lincoln och George Washington, från det att de anlände till kriget 1937 under det blodiga slaget i Jarama Valley - tills att de lämnade landet 1939.
 
Alexander Skarsgård i David Simons "Generation Kill".
 
David Simon är mest känd för att ha skapat tv-serien "The Wire", en serie som av många anses vara en av de bästa tv-serierna någonsin. Simon har även skapat serier som "Show me a Hero", "Treme", "Generation Kill" och nu senast "The Deuce" (som har en andra säsong på gång hos HBO). Ett genomgående tema i alla Simons serier är hur de alla är väldigt realistiska och verklighetsförankrade, något som Simon själv tar upp i ett uttalande kring det nya projektet.
 
- Den typ av arbete vi gör har alltid en grundläggande likhet. Vi är intresserade av realism. Och vi säljer sällan något kring försoning eller lyckliga slut. Och, ehm, 1939 var inte ett lyckligt slut. Inte heller var det försonande.
 
Med tanke på Simons tidigare utsökta manus, där det hyllade krigsdramat "Generation Kill" troligtvis är mest relevant inför det nya projektet, samt Mediapros otroligt vackra och välgjorda "The Young Pope", har "A Dry Run" alla möjligheter att bli ännu ett mästerverk signerat David Simon.
 
Är du sugen på att få se vad David Simon kan lyckas hitta på med det historiska krigsdramat "A Dry Run"? Vilken är din favorit av Simons andra tv-serier? Kommentera gärna nedan!
| 9 april 2018 14:15 |