Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 mars 2023 | 09:00

Lance Reddick gör rösten till Hellboy i kommande spel

En av den bortgångna skådespelarens sista roller blev som den hårdhudade demonen i spelet "Hellboy: Web of Wyrd".
För ett tag sedan fick vi veta att ett spel baserat på de övernaturliga serietidningarna av Mike Mignola blir spel, med namnet "Hellboy: Web of Wyrd".
 
För dig som inte läser serieromaner har figuren även blivit film av Guillermo del Toro i form av "Hellboy" från 2004 och "Hellboy: The Golden Army" från 2008 med Ron Perlman i huvudrollen, samt "Hellboy" av Neil Marshall med David Harbour.
 
 
Vi vet även att en ny film är på väg med Jack Kesy i huvudrollen, som vi sett i tv-serier som "The Strain".
 
För det nya spelet var det känt att skådespelaren Lance Reddick lånar ut sin röst, som nyligen gick bort av naturliga orsaker, 60 år gammal.
 
- Våra hjärtan är med Lance familj, vänner, kollegor och fans. Lance var en lysande skådespelare som var generös med sin tid och uppmärksamhet. Han hade talang som inte går att jämföra, och vi är fortfarande hedrade över att ha honom som vår Hellboy, skriver utvecklarna Upstream Arcade.
 
 
Lance Reddick har dykt upp i andra spel som "Destiny", "Quantum Break" och "Horizon Zero Dawn", men slog igenom i tv-serien "The Wire". Sedan dess har vi sett honom i tv-serier som "Fringe", "Resident Evil" och "John Wick"-filmerna.
 
Spelet "Hellboy: Web of Wyrd" beskrivs som ett "roguelite"-actionäventyr. I trailern får vi se den röda detektiven slåss mot en vargliknande demon, med grafik som ser som plockad från serietidningsrutorna.
 
Vad tyckte du om Lance Reddick som skådespelare? Tror du att han gör en bra Hellboy?
| 20 mars 2023 09:00 |