Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 december 2022 | 11:25

Spelet "Hellboy: Web of Wyrd" låter dig slå monster på käften

Den övernaturliga detektiven kämpar mot demoner i ett kommande actionspel med Lance Reddick i huvudrollen.
Under gårdagens The Game Awards fick vi se en trailer för ett nytt spel kallat "Hellboy: Web of Wyrd", som baseras på de övernaturliga serietidningarna av Mike Mignola.
 
Serien har tidigare blivit film av Guillermo del Toro i form av "Hellboy" från 2004 och "Hellboy: The Golden Army" från 2008 med Ron Perlman i huvudrollen, samt "Hellboy" av Neil Marshall med David Harbour. Nu är det alltså dags att få spela som den röda demonen.
 
Spelet släpps till Nintendo Switch, Playstation, Xbox och PC. Något datumet finns inte, mer än att det "kommer snart".
 
 
 
I huvudrollen som Hellboy ser vi skådespelaren Lance Reddick, som vi sett i "John Wick"-filmer, Netflix-serien "Resident Evil" och spel som "Destiny" och "Horizon Zero Dawn".
 
Spelet beskrivs som ett "roguelite"-actionäventyr. I trailern får vi se den röda detektiven slåss mot en vargliknande demon, med grafik som ser som plockad från serietidningsrutorna.
 
Spelet utveckla av Upstream Arcade, som ligger bakom spelet "West of Dead". Berättelsen kretsar kring att Hellboy måste hitta en agent från Bureau of Paranormal Research and Defence som har försvunnit.
 
Det är värt att nämna att Ron Perlman faktiskt var med i "West of Dead", så det är lite märkligt att de inte har fått tag på honom igen.
 
Vad tycker du om Hellboy?
| 11 december 2022 11:25 |