Film

Skribent

Jakob Åsell

4 juli 2019 | 10:15

Jeremy Renner tackade nej till roll i "Hellboy"

Det låg mycket pengar på bordet men Renner kunde inte relatera till manuset.
"Avengers"-bekantingen Jeremy Renner var, innan Hawkeye, på väg att ta en annan roll i en superhjältefilm - "Hellboy". I samtal med skådespelarkollegan Justin Long i podcasten Life Is Short avslöjade Renner att han blev tillfrågad att spela titelrollen i Guillermo del Toros "Hellboy" från (2004). Men trots att han ska ha erbjudits en rejäl summa pengar så tackade Renner nej till rollen, som istället gick till Ron Perlman och senare David Harbour.
 
Uppdatering: Regissören Guillermo del Toro avslöjade under fredagskvällen att det inte var titelrollen, utan rollen som Agent Myers.
 
 
"Jag läste manuset och... liksom, jag fattade det inte... jag kunde bara inte relatera till det," Sa Renner som förklarade för producenterna att han inte klarade att hitta någon väg in i sin karaktär och därför inte hade vetat vad han hållt på med.
  24c1f1746c9dc880fc7461148858dcbd screen 20shot 202019 07 04 20at 2010.03.28
 
Renner säger att han inte ångrar att han tackade nej till rollen. "Det finns noll ånger, noll. (...) Jag säger inte att det är en dålig eller bra film, det handlar om att jag inte hade passat i rollen," säger han. Renner fick senare iställer axla rollen som Hawkeye i "The Avengers", "Avengers: Age of Ultron", "Captain America: Civil War" och "Avengers: Endgame".
 
I förra veckan skrev vi om att David Harbour inte tror att Neil Marshalls nya "Hellboy" får någon uppföljare då filmen inte blev så väl mottagen.
| 4 juli 2019 10:15 |