Film

Skribent

Alexander Kardelo

25 april 2024 | 05:00

Kvällens tv-tips: Viggo Mortensens bästa roll? Många har missat denna fullpoängare

"Sagan om Ringen"-Aragorn är lysande i det här fina familjedramat om en okonventionell farsa.
Ser du fram emot att skratta, gråta och bli berörd av en tänkvärd feelgood-film? Kvällens tv-tips är dramakomedin "Captain Fantastic" med Viggo Mortensen i täten.
 
Filmen följer en minst sagt okonventionell familj - pappa Ben och hans sex barn - som skapat sig ett paradis i nordvästra USA:s djupa skogar. Änklingen Ben uppfostrar sina barn till att bli starka, självständiga och bildade individet. Men en plötslig händelse tvingar familjen ut ur sin trygga zon, och de måste återvända till civilisationen.
 
Large 4823f61eb36ac3975d241e1c26bdf1fa 007
 
Mortensen blev Oscarsnominerad för sin roll, och i rollistan finns också kända namn som Frank Langella, Margo Martindale, Kathryn Hahn, Steve Zahn och George Mackay ("1917").
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo delade ut toppbetyg efter premiären i Cannes år 2016: "Plötsligt händer det. Man får se årets hittills bästa film och samtidigt bli smått knockad av upplevelsen. ”Captain Fantastic” med bland andra Viggo Mortensen i huvudrollen, är en otroligt vacker och underhållande amerikansk indiefilm om föräldraskap och livsval och hur dessa påverkar barnen."
 
Large 4823f61eb36ac3975d241e1c26bdf1fa 006
 
När jag fick intervjua Viggo Mortensen om hans roll inför den svenska biopremiären, berättade han om sin syn på karaktären Ben, som kan splittrar tittarna - är han verkligen en bra pappa?
 
- Det var något jag gillade med manuset första gången jag läste det. Jag hade ingen aning vad det skulle handla om, men jag insåg fort att titeln var ironisk. ”Captain Fantastic”? Det är omöjligt att vara perfekt. Men jag blev överraskad av att det fanns så många lager i den här berättelsen. Och även hos Ben, han har sina fel och brister, sade Mortensen.
 
Här kan du se "Captain Fantastic":

• Ikväll 21:00 i TV8
• Streama på Viaplay
• Streama på Tele2 Play
• Streama gratis hos Cineasterna
• Streama gratis hos Pluto TV
 
| 25 april 2024 05:00 |