Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 december 2023 | 07:00

Kvällens TV-tips: Sacha Baron Cohen-komedin där Donald Trump får AIDS

”Borat”-stjärnan Sacha Baron Cohen har aldrig varit rädd för att chocka och komedin ”Grimsby” är inget undantag. Se den på TV6 ikväll.
Sedan han slog igenom som den korkade ”hiphop-journalisten” Ali G har komikern och skådespelaren Sacha Baron Cohen chockat, äcklat och roat publiken med sin vågade humor. Filmen ”Borat” resulterade i en Golden Globe, en Oscarsnominering - samt en rad stämningar från medverkande.
 
Actionkomedin var inget undantag för kontroverser när staden Grimsbys kommunfullmäktige redan innan premiären fruktade att den skulle smutskastas. Det blev också skriverier om en ökänd scen där drottning Elisabeth i en scen skulle infekteras med AIDS - hon byttes senare ut till Donald Trump (inte oväntat spelad av en dubbelgångare).
 
Baron Cohen spelar i filmen alkoholiserade fotbollshuliganen Nobby som i flera år sökt efter sin försvunna bror Sebastian. När Nobby äntligen finner sin bror upptäcker han att Sebastian (Mark Strong) är en av MI6 mest topphemliga agenter - som snubblat över en plan som hotar hela världens befolkning.
 
”Grimsby” blev tyvärr en flopp och kanske var inte världen redo för en ny, oetablerad karaktär av Baron Cohen. Men för den som uppskattar komikerns vågade, pubertala och galna humor finns här många härligt obekväma situationer och opretentiösa gapskratt.
 
Jake Bolin skrev i sin recension från 2016: "Man skrattar och gör sitt bästa för att kontrollera kräkreflexen samtidigt.”. Filmen har dessutom med en imponerande rollista inklusive Baron Cohens fru Isla Fisher, Rebel Wilson, Penélope Cruz och Gabourey Sidibe. Regissör är Louis Leterrier, som senast gjorde ”Fast X”, vars franchise det skämtas om i filmen.
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Grimsby”:
 
• Ikväll på TV6 23.25
• Streama på Netflix
• Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster
| 10 december 2023 07:00 |