Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2015 | 20:00

"Kung Fury" snart färdigfilmad

David Sandberg ger en uppdatering på detta mycket märkliga, sjukt emotsedda projekt.
Om ni hunnit glömt "Kung Fury"-trailern så är det dags att fräscha upp minnet. Den är nämligen en perfekt "Tekken möter Iron Sky till 80-talssynth"-hybrid, som jag iallafall längtar efter att få se mer av. 

Men nu är det inte långt kvar, berättar regissören David Sandberg för MovieZine. 

- Filmen kommer vara klar i mars. Sen planerar vi fortfarande en release som inte har ett spikat datum ännu. Så när den har premiär vågar jag inte svara på just nu, men vi är nära.

Sandberg spelar själv titelrollen, en tidsresande polis som ska stoppa Adolf Hitler. Trailern spred sig över hela världen, sågs av över åtta miljoner, och gjorde folk både nyfikna och givmilda: crowdfunding-kampanjen gav effekt snabbare än väntat

Sedan dess har komikerna Björn Gustafsson och Magnus Betnér tillkommit i rollistan, och vi har kunnat följa hela inspelningen tack vare Laser Unicorns på Facebook

Första versionen av "Kung Fury" blir en kortfilm, som därefter kan utvecklas till något större:

- Våran ambition är att utveckla det vidare till en långfilm såklart. Det vore skitkul och vi har ett samarbete med ett bolag i Los Angeles. Sen får framtiden avgöra om det blir av eller ej, men vi är peppade iallafall, säger Sandberg.
| 24 februari 2015 20:00 |