Kung Fury (2015)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
”Kung Fury” är en actionkomedi som tar avstamp i 80-talet. Polisen och kung fu-mästaren Kung Fury får sitt livs tuffaste uppdrag som sänder honom tillbaka i tiden där han via dinosaurier, robotar och asagudar ställs mot sin fiende. Hitler, känd som Kung Führer.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Kickstarter-finansierad svensk actionkomedi som är mer konstig än rolig
Redan under filmens första minuter där en polisbil blir slungad i luften av en skateboard och pepprad av en grupp beväpnade ligister börjar jag förstå att "Kung Fury" inte är en "vanlig" actionkomedi. Efter denna scen fortsätter konstigheterna i den 30 minuter långa kortfilmen. Vi har en arkadmaskin som löper amok, en ökänd diktator som reser framåt i tiden och massakrerar en hel poliskår genom att skjuta på en gammal mobiltelefon, lättklädda vikingakvinnor med kulsprutor och mycket mer. En ursprungshistoria om själva huvudpersonen, polismannen Kung Fury (David Sandberg, även filmens regissör) hinner kortfilmen också med. Vad tycker jag om "Kung Fury" – är det här en rolig film? Till skillnad från majoriteten av tittarna tycker jag faktiskt inte det. Tvärtom tycker jag att filmen är överskattad. Visst är den småkul i början, men sedan blir den alltför konstig för att kunna underhålla mig. Den enda specialeffekt som tilltalade mig var känslan av att se en utsliten VHS-film på en videobandspelare, något som bidrog till 80-talsvibbarna. När man läser om hur "Kung Fury" började som en trailer för att sedan sluta som en kortfilm på 30 minuter tack vare gräsrotsfinansiering via Kickstarter, måste man ändå erkänna att man blir imponerad. Jag är glad över David Sandbergs skull att "Kung Fury" blivit mycket populär, särskilt när han alltid haft drömmen om att bli filmmakare och t.o.m. slutade med reklamfilmbranschen för sin dröms skull. Jag kan bara önska honom lycka till med sina framtida projekt. I skrivande stund samarbetar David Sandberg tillsammans med två producenter med att skapa en spelfilmsversion av "Kung Fury". Jag belönar filmen med två stjärnor av fem eftersom David Hasselhoff (från bl.a. TV-serierna "Knight Rider" och "Baywatch") framförde ledmotivet, 80-talskänslan samt att filmen faktiskt var lite småkul i början. Tyvärr är resten av filmen alltför konstig för att få ett högre betyg än så. Och varför får vi svenskar inte se filmen på YouTube utan istället tvingas se den på SVT Play?
Senaste kommentarer
6994-0
suger helt enkelt
Tomat
Blev väldigt överraskad av det här. Otroligt bra. Kan vara bland det bästa jag sett från Sverige. Tveklöst ett nostalgiskt mästerverk!
marcuswiller
Om de inte får en Oscarsnominering för bästa visuella effekter är någonting fel på akademin!
Fab Svar på marcuswiller för
För det första så är det en kortfilm och kortfilmer får inga andra Oscarsnomineringar i kategorierna, utan bara för bästa kortfilm.
marcuswiller Svar på marcuswiller för
Jaha men nu var ju jag väldigt ironisk.
Visa fler (6)

Veckans populära filmer

Visa fler