Film

Skribent

Thomas Linnaeus

29 juli 2022 | 11:40

"Creed III" försenas tills nästa vår

Boxningsringen kommer att stå tom i höst för Michael B. Jordan och hans kommande regidebut "Creed III". Filmen försenas till våren 2023.
Förutom sex stycken “Rocky”-filmer, har vi dessutom fått två “Creed”-filmer där vi får följa Michael B. Jordan som son till Rockys forna konkurrent och avlidna vän Apollo Creed. I höst var tanken att tredje delen i “Creed”-serien skulle komma, men filmen har nu försenats tills mars nästa år, rapporterar Slashfilm.
 
“Creed III” regisseras av Michael B Jordan själv, efter ett manus av Keenan Coogler och Zach Baylin. Coogler är bror till Ryan Coogler, som regisserade första “Creed”-filmen. Istället för att fortsätta på boxningsspåret, har han istället regisserat “Black Panther” och dess uppföljare “Black Panther: Wakanda Forever” som släpps till hösten. Hade “Creed III” inte försenats hade filmerna tävlat mot varandra om biljettförsäljning. Skönt att bröderna slipper den rivaliteten.
 
 
Trots att både “Creed” och dess uppföljare “Creed II” har släppts till hösten är det nog ett rimligt val att inte tävla mot kommande “Black Panther: Wakanda Forever”. Att MGM dessutom inte släpper den på streaming istället, utan låter den visas som en traditionell biofilm säger något om deras förtroende för projektet.
 
Premiär för “Creed III” blir den 3 mars 2023 i USA.
| 29 juli 2022 11:40 |