Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 juli 2022 | 23:00

Boxningsfilmerna om “Rocky” får egen spinoff med Dolph Lundgren

En manusförfattare har anlitats för att skriva en spinoff i "Rocky"-serien. Den nya filmen kommer att handla om Dolph Lundgrens karaktär, Ivan Drago och hans son.
Manusförfattaren Robert Lawton har blivit anlitad att utforma framtiden för “Rocky”-filmerna. Serien som består av sex filmer, spinoffen “Creed”, och dess uppföljare, kommer att få en egen spinoff med Dolph Lundgrens karaktär - Ivan Drago, och hans son, skriver The Wrap. Tidigare såg vi duon som skurkar i “Creed 2”, där Michael B. Jordan, i rollen som boxaren Adonis Creed fick möta Ivan Dragos son, Viktor Drago.
 
Dolph Lundgren intervjuades av The Hollywood Reporter ifjol och där avslöjade skådespelaren att en film om Ivan Drago var på gång.
 
- Förresten, jag tror att det pratas en del om att göra en hel spinoff på Drago med MGM. Så ni kan få mer av det.
 
Om Sylvester Stallone återvänder till serien är i dagsläget oklart. The Wrap skriver att skådespelaren bråkat med producenterna bakom filmerna i nu borttagna inlägg på Instagram:
 
"Om det inte varit för Winkler skulle det ha funnits minst tre "Rocky" till, det hade varit underbart. Ärligt talat, de människorna är de värsta omänskliga varelserna jag någonsin stött på i filmbranschen. Jag kommer alltid att älska de lojala fansen och fortsätta slå.!!! KOM IHÅG DET KÄNNS BRA ATT RENSA SITT HJÄRTA".

Att göra en film om Ivan Drago utan Rocky med känns väl lite tråkigt. Vi får hålla tummarna för att Stallone hinner komma överens med producenterna innan kamerorna rullar.
 
Förutom den kommande spinoffen om Ivan Drago, kommer även en tredje del i serien om “Creed” och denna gång regisseras filmen av huvudpersonen själv, Michael B. Jordan.
 
“Creed 3” har premiär i USA den 23 november.
| 28 juli 2022 23:00 |