Serie

Skribent

Viktor Jerner

9 augusti 2016 | 15:30

Kolla in en stenhård första poster & trailer till Marvel-serien "Luke Cage"

Inget biter på Mike Colter.

Marvel television - tillsammans med Netflix - håller just nu på att bygga något som är väldigt likt filmdivisionens MCU (Marvel Cinematic Universe). Nästa år kommer vi nämligen få "The Defenders", där karaktärerna från de tidigare serierna samarbetar mot ett gemensamt hot. Vi kommer med andra ord få se bland andra Daredevil, Jessica Jones och med stor sannolikhet även The Punisher sida vid sida.

Men innan dess ska två andra karaktärer få egna serier, en som är helt ny ("Iron Fist") och en som vi har mött tidigare. Den sistnämnda är ingen mindre än "Luke Cage" (Mike Colter) som hade en viktig biroll i förra årets "Jessica Jones". Med start den 30 september kommer han få stå på egna ben då showrunnern Cheo Hodari Coker ("Ray Donovan") och hans team flyttar fokus från Hell's Kitchen till Harlem.

Kolla in den första postern från tv-serien nedan:  Att det är Harlem som är skådeplats bådar väldigt gott, men känns inte titelkaraktärens krafter - superstyrka och oförstörbar hud - ganska gjorda vid det här laget? Förhoppningsvis kan serien väga upp för det genom att hitta intressanta perspektiv kring allt som inte har med superhjältar vs. superskurkar att göra. 

Vilken av alla kommande Marvel/Netflix-samarbeten ser ni mest fram emot? 
| 9 augusti 2016 15:30 |