Film

Skribent

Viktor Jerner

10 juni 2017 | 07:20

Kolla in den gudomligt snygga första trailern från Marvels "Black Panther"

Första materialet från Ryan Cooglers film om den mystiska karaktären som presenterades i "Captain America: Civil War" är här.
Trots att jag känner en helt överväldigande trötthet kring hela Marvel Cinematic Universe så finns det hos mig av flera olika anledningar en viss glöd kring just "Black Panther", nästa del i det vida universumsbyggandet. Titelkaraktären fick inte supermycket att göra när han introducerades i "Captain America: Civil War", men det fanns tillräckligt mycket där för att lägga grunden för något spännande framöver.  
 
När nyheten landade om att Ryan Coogler – talangen bakom mästerliga "Fruitvale Station" och "Creed" – skulle ta sig an filmen klättrade den rejält på peppmätaren. Efter det trillade namn som Forest Whitaker, Angela Bassett, Michael B. Jordan, Daniel Kaluuya, Lupita Nyong'o och Sterling K. Brown in i rollistan brevid huvudrollsinnehavaren Chadwick Boseman. Med andra ord en helt otrolig(!) samling skådespelare som borde kunna lyfta det här projektet över den mediokra standarden i "MCU". 
 
Idag landade den första teasertrailern till filmen, ta en titt nedan: 
 
 
Det här skulle nog kunna vara det mest estetiskt tilltalande och spännande som har hänt i MCU hittills. "Guardians of the Galaxy" var den självklara vinnaren på den fronten innan, men skildringen av Black Panthers hemland Wakanda, dess invånare och dess rika kultur verkar helt gudomlig rent visuellt. Storymässigt får vi inte jättemycket att jobba med, men även den första glimten av Michael B. Jordans skurk bådar också väldigt gott. 
 
"Black Panther" landar på svensk bio den 16:e februari nästa år, är du taggad?  
| 10 juni 2017 07:20 |