Klipp

Skribent

Viktor Jerner

16 mars 2016 | 20:00

Kolla in trailern till Netflix-dokumentären "Team Foxcatcher"

Den nattsvarta berättelsen bakom den omtalade filmen med Channing Tatum och Steve Carell.
Jag tyckte att Bennett Millers "Foxcatcher" var en helt fantastisk film, men den fick onekligen en del kritik från flera håll - bland annat från självaste Mark Schultz (spelad av Tatum i filmen) - angående sanningshalten i skildringen. Stora delar av den kritiken handlade om hur Miller valde att porträttera relationen mellan Schultz och wrestlingtränaren John du Pont (mästerligt gestaltad av Carell) och de nästan sexuella undertonerna i deras dynamik. Kanske fanns de där, kanske fanns de inte där, vem vet.

Nu får vi snart en annan skildring av denna nattsvarta och fascinerande berättelse, då Netflix har köpt in dokumentären "Team Foxcatcher" som har premiär på deras plattform i slutet på april. Kanske kan vi via den få lite mer klarhet i de frågetecken som Schultz lyfte fram, och jag ser fram emot att höra hans tankar kring filmen. Visst kan det finnas vinklingar och liknande även i dokumentärt format, men det är rejält mycket svårare att bestrida sanningshalten i rent arkivmaterial. Kolla in den nyligen släppta trailern nedan: 


Jag som tyckte om "Foxcatcher" så pass mycket tycker det ska bli väldigt trevligt att få en lite bredare bild (förhoppningsvis) av det händelseförlopp som Miller skildrade, för min kunskap kring det sträcker sig inte särskilt mycket längre än filmens narrativ. I dokumentären verkar fokus ligga mest på John du Pont och den andra brodern, Dave Schultz (Mark Ruffalos karaktär i spelfilmen), och det oändligt tragiska slutet på deras story. Den inriktningen känns intressant. Regissören Jon Greenhalgh verkar också ha haft en riktigt guldgruva med material att jobba med, så allt talar för att detta blir något alldeles extra. 

Är ni lika taggade som mig på att dyka ännu djupare ner i berättelsen om "Team Foxcatcher"? 
| 16 mars 2016 20:00 |