Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 januari 2015 | 16:00

"Foxcatcher" får hård kritik från verklighetens Mark Schultz

Channing Tatum spelar honom i det bioaktuella filmen. Nu går brottaren till oväntad attack mot regissören: "Jag hatar dig, Bennett Miller."
Av alla oväntade saker som kan hända på nyårsafton var nog ingen beredd på Facebook- och Twitter-ranten som Mark Schultz skulle bjuda på. Brottaren, som porträtteras av Channing Tatum i bioaktuella "Foxcatcher", har skrivit flera inlägg om hur mycket han hatar filmen.

"Foxcatcher kunde inte ge en mer felaktig bild av mig."

"Jag kan ta mycket, men jag tolererar inte respektlöshet. Vi är klara med varann, Bennett."

"Allt positivt jag har sagt om filmen tar jag tillbaka. Jag hatar den, jag hatar den, jag hatar den", twittrar Schultz, bland minst sagt mycket annat. 

Kommentarerna är oväntade, då Schultz visat sitt fulla stöd för filmen sedan världspremiären i Cannes i maj. Variety misstänker att hans konton kan ha blivit kapade. Men på Facebooksidan finns ett mycket längre inlägg som pekar på allt som är fel i Bennett Millers filmatisering.

"Jag var redan världsmästare när jag träffade DuPont, det får man inte se i filmen. Jag var inte emotionellt skör så som kritikerna påstår (…) Att filmen ens antyder att det fanns en sexuell relation mellan DuPont och mig är sjukt. Jag bad Bennett Miller att klippa bort den scenen."


"Moneyball"-regissören Bennett Millers "Foxcatcher" bygger på en verklig och tragisk händelse från 1980-talet, då miljardären John DuPont (spelad av Steve Carell) blir mentor åt en ung lovande atlet. 

Varken regissören eller skådespelarna har kommenterat på Schultz utspel än.

Uppdatering 2 januari: Mark Schultz har bett om ursäkt för sina starka ord, men står ändå för sina åsikter i ett nytt Facebook-inlägg:

"Jag skrev av ilska, men jag ångrar inte att jag stod upp för mig själv. Jag kommer göra vad som krävs för att skydda mitt namn och min sanna berättelse." 
| 1 januari 2015 16:00 |