Film

Skribent

Viktor Jerner

26 maj 2016 | 20:30

Kolla in den första karaktärsbilden från Ridley Scotts efterlängtade "Alien: Covenant"

Är det här vår nya Ellen Ripley?
Ridley Scott håller just nu på att filma den femte (eller sjätte, beroende på om man räknar in "Prometheus" eller inte) filmen i "Alien"-serien som han startade för nästan 40 år sedan. "Alien: Covenant" heter den och handlar om besättningen på den rymdfarkost som titeln syftar på. Deras liv tar en intressant men oväntad vändning när de möter androiden David (Michael Fassbender) som introducerades i "Prometheus", och vi kan nog vara ganska säkra på att de får det hett om öronen.

Bortsett från en allt annat än avslöjande teaserbild har vi inte sett särskilt mycket från den här filmen än, men idag lades den första titten på Katherine Waterstons karaktär Daniels upp på seriens Facebook-sida. Direkt när blicken träffar bilden förs tankarna till Sigourney Weavers ikoniska hjältinna Ellen Ripley, för badass-nivån tycks rent visuellt vara lika hög. Estetiken på inspelningsplatsen doftar också "Alien" långa vägar, vilket känns tryggt. Kolla in: 


Bilden publicerades med kommentaren "Nowhere to run". 

Waterston har i filmer som "Inherent Vice" och "Steve Jobs" visat att hon är oerhört skicklig, så jag ser fram emot att få se henne äntra den här mytomspunna scifi-världen. Vid sin sida har hon dessutom skådespelare som Fassbender, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir och Amy Siemetz, så peppen är hög. Tråkigt nog får vi vänta tills augusti nästa år innan vi får se slutresultatet. 

Är ni taggade på att se fortsättningen av "Alien"-sagan? 
| 26 maj 2016 20:30 |