Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 maj 2019 | 07:30

Klipp: Det går inte att förneka "Game of Thrones" storhet

Det går verkligen att diskutera en hel del manusmässiga beslut och det påskyndade berättandet - men bakom kulisserna är "Game of Thrones" överlägset bäst.
De två senaste säsongerna har enligt många tappat en hel del i manusmässig kvalitet. Vilket sannolikt beror på att det var däromkring serien gick om böckerna som ligger till grund för vår episka berättelse.
 
Tyvärr har våra showrunners inte haft lika lång tid (hundratals år typ) som författaren George R. R. Martin har kunnat använda sig av, för att få till en så bra resa som möjligt mot slutet. Senast igår rapporterade vi exempelvis om att Martin själv bekräftade att han inte ens börjat på den sista boken, utan fortfarande har problem att få klart den innan. Så vi får med andra ord köpa att våra showrunners har gjort sitt bästa - men att inget (troligtvis) hade kunnat leva upp till våra ofantligt höga förhoppningar.
 
 
Men en sak är däremot helt säker. Arbetet bakom kulisserna från alla som har byggt upp "Game of Thrones"-världen och verkligen låtit oss kliva rakt in i den under såhär lång tid, att vi nu tar den för givet på ett sätt som gör att vi har mage att sitta här och kritisera avsnitten efteråt, förtjänar verkligen att hyllas.
 
Ta en titt på det här 35 minuter långa klippet och njut till fullo över alla små detaljer, faktumet att en hel stadsdel byggdes upp bara för att kunna förstöras, hur många stuntmän som faktiskt tändes på eld, det sju minuter långa sammanhängande Arya-klippet och mycket mer.
 
Spoilervarning om du nu, mot förmodan, inte har sett veckans avsnitt ännu.
 
 
Kan vi inte för en gångs skull bara bombardera kommentersfälten med vad vi faktiskt har tyckt bäst om i avsnitten den här säsongen - istället för att poängtera allt vi inte gillat? Tyrions hand på Varys, som aldrig blivit rörd vid förut? När Brienne äntligen blev en riddare? Aryas skräckfilms-scen i biblioteket under "The Long Night" eller kanske Cerseis sista stund tillsammans med Jamie?
 
Om inte annat bara faktumet att när det kommer till arbetet bakom kulisserna så finns det inget bättre eller större än "Game of Thrones" just nu. Storheten på den fronten går inte att förneka.
 
Vad har du gillat bäst ur den sista säsongen av "Game of Thrones" hittills? Kommentera gärna nedan!
| 16 maj 2019 07:30 |