Film

Skribent

Alexander Dunerfors

27 februari 2015 | 07:45

Klartecken för "Blade Runner 2"

Denis Villeneuve regisserar med Harrison Ford tillbaka i huvudrollen.
Harrison Ford är nu officiellt tillbaka som Rick Deckard i uppföljaren till "Blade Runner". Inte nog med det, filmen har fått en riktigt lovande filmskapare i registolen: Denis Villeneuve. 

Mannen bakom "Enemy" och "Prisoners" är "i förhandlingar" om att regissera. Men det återstår nog bara rena formaliteter, för producenterna har redan gått ut med pressmeddelandet:

- Det är en ära att Harrison Ford ansluter sig till vår resa med Denis Villeneuve, som är en enastående talang vilket vi personligen upplevde under arbetet med "Prisoners", skriver Andrew Kosove och Broderick Johnson.

Manuset skrivs av Hampton Fincher (medförfattare till första "Blade Runner") och Michael Green ("Green Lantern").

- Tillsammans med Ridley Scott har de skapat en unik och trogen uppföljare till en av de mest hyllade filmer i historien, säger producenterna.

Året var 1982 när Ridley Scott följde upp "Alien" med ännu en mörk science fiction-historia. Filmen utspelar sig år 2019 där replikanter, robotar omöjliga att skilja från människor, används som slavar. Harrison Ford spelar snuten som ska se till att de inte ställer till med trubbel.

"Blade Runner" byggde på en novell av Philip K. Dick och blev nominerad till 2 Oscars. Filmen delade kritikerna och blev ingen biosuccé, men har sedan dess snabbt blivit en kultfavorit. 

Planen är att filma "Blade Runner 2" under sommaren 2016, så vi borde få se den på bio under 2017. Är ni taggade?
| 27 februari 2015 07:45 |