Serie

Skribent

Alexander Svensson

26 december 2023 | 13:00

Kit Harington fyller 37 - vad pysslar “Game of Thrones”-stjärnan med idag?

Allas vår Jon Snow har en rad spännande roller som både han och vi kan se fram emot.
Kit Harington, mest känd för rollen som Jon Snow i samtliga säsonger av HBOs “Game of Thrones” fyller 37 år såhär på annandagen. Jon Snow pensionerades i samband med att “Game of Thrones” slutade 2019, men Harington har inte haft ont om jobb sedan dess. Han blev till exempel en del av Marvels ständigt växande universum i "Eternals" och har just nu tre kommande projekt uppradade, som alla verkar lovande.
 
För det första så ska Harington ge sig på ännu en serie hos HBO, fast kanske en där pennan är mäktigare än svärdet. Han ska nämligen göra en återkommande roll i den tredje säsongen av finansdramat “Industry”, där han kommer att spela mot bland andra Myha’la Herrold, som hade en stor roll i Netflix omtalade apokalyps-drama “Leave the World Behind”. Harington kommer att spela Henry Muck, CEO för Lumi, ett nytt och grönt techföretag.
 
Kit Harington får bada i rollen som Henry Muck i "Industry".
 
I filmernas värld har Harington två kommande projekt. Det ena heter “What Remains of Us” och är en skräckfilm om en flicka som bor i ett välbefäst hem mitt ute i vildmarken tillsammans med sina föräldrar, och en dag upptäcker att henne pappa jobbigt nog förvandlas till ett monster en gång i månaden. Harington spelar monsterpappan, och övriga roller görs av Asheligh Cummings (“Citadel”) och Caoilinn Springall (“The Midnight Sky”).
 
Haringtons andra kommande film är kanske en något fredligare historia. Den går under titeln “Eternal Return” och är en romantisk film om den unga kvinnan Cass som gett upp på kärlek, men träffar kartografen Virgil som kartlägger vägar till påhittade platser. Virgil bestämmer sig för att resa tillbaka i tiden för att kunna väcka liv i Cass förmåga att älska. Harington gör rollen som Virgil, och spelar mot Naomi Scott (“Aladdin”) som har rollen som Cass. 
 
Kit Harington har bytt svärdet mot en yxa i kommande "What Remains of Us".
 
Varken “What Remains of Us” eller “Eternal Return” har premiärdatum ännu, men förhoppningsvis kommer vi att kunna se dem under 2024. Den tredje säsongen av “Industry” saknar också ett exakt datum, men HBO har iallafall bekräftat att den släpps 2024.
 
Såhär på Haringtons födelsedag kan det ju också vara värt att nämna att det talats om en återkomst till Westeros för hans del, i en uppföljarserie till “Game of Thrones” med den tentativa titeln “Snow”. Idén är till stor del Haringtons egen, men HBO verkar inte vara helt övertygade, och senast vi hörde något låg serien på is. Vill vi se mer av Kit Harington får vi alltså för tillfället nöja oss med “Industry”, “What Remains of Us” och “Eternal Return”, som alla tre verkar både spännande och lovande.
 
Grattis på födelsedagen Kit Harington!
| 26 december 2023 13:00 |