Serie

Skribent

Alexander Svensson

8 november 2023 | 13:01

Kit Haringtons Jon Snow-serie ligger på is - "inte nära att få grönt ljus"

HBO verkar ha andra prioriteringar.
Det blev stora rubriker när det förra året kom ut att Kit Harington vill återvända som Jon Snow i en uppföljarserie till monstersuccén “Game of Thrones”. Serien, som har arbetsnamnet “Snow” skulle följa Jon efter händelserna i moderserien, som slutade med att (spoiler) Jon red iväg norr om muren tillsammans med Tormund (Kristofer Hivju) efter att ha förvisats för mordet på Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).
 
Fans verkar vara taggade på “Snow”, men HBO själva är inte lika övertygade. Programchefen Casey Bloys har uppgett för TVLine att man i nuläget inte gett grönt ljus för fler “Game of Thrones”-projekt än de två (“House of the Dragon” och “A Knight of the Seven Kingdoms”) som redan offentliggjorts.
 
- Det finns ingenting annat i den världen som är nära att få grönt ljus eller något, men vi tittar alltid på olika manus och idéer.
 
Jon Snow och polaren Tormund rider ut i det okända i seriefinalen av "Game of Thrones".
 
Dörren är kanske inte helt stängd med andra ord, men i nuläget verkar HBO inte vara särskilt intresserade av “Snow”, trots att det är Kit Harington själv som ligger bakom serien, och att den har George R.R Martins välsignelse. Vem vet, kanske är det det kontroversiella slutet på “Game of Thrones” som gör HBO rädda för att plocka upp någon av karaktärerna igen? Eller så är pitechen för “Snow” bara inte bra nog.
 
Alla som vill se mer av maktstriderna i Westeros kan trösta sig med att en andra säsong av “House of the Dragon” kommer i sommar (en trailer ryktas vara i antågande relativt snart) och att spinoff-serien “A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight”, baserad på George R.R Martins “Tales of Dunk & Egg”-böcker förhoppningsvis kan börja spela in under våren.
 
Vill du se Jon Snows äventyr fortsätta? Vilka andra "Game of Thrones"-karaktärer skulle du vilja se mer av?
| 8 november 2023 13:01 |