Serie

Skribent

Alexander Svensson

20 april 2024 | 16:00

Kit Harington är trött på att vara hjälte - "intressant att spela mer skruvade personer"

Efter åtta säsonger som Jon Snow letar Harington efter andra utmaningar.
“Game of Thrones” var känd för komplexa karaktärer som ofta existerade mitt på gråskalan. Om det fanns någon som genom samtliga säsonger var en tydlig hjälte enligt ordets mer klassiska definition så var det Kit Haringtons Jon Snow, som sedan seriens första säsong osjälviskt stred för att försvara riket mot rövare och is-zombies medan alla andra ägnade sig åt egocentrisk maktkamp i huvudstaden.
 
Nu säger Harington dock till Entertainment Weekly att han inte är så intresserad av att fortsätta spela hjältar, utan hellre gör karaktärer med en något mer tveksam känsla för rätt och fel.
 
 
- Jag känner verkligen med folk som spelar hjältar. De är jävligt svåra att spela och att göra intressanta. Det är mer fascinerande som skådespelare, tycker jag, att ha sympati för för någon som är väligt bristfällig, och försöka att förstå varför de gör det de gör. En person som gör allt rätt och vill vara god, det är svårare att spela. Och jag tror att de som gör det framgångsrikt, som spelar klassiskt heroiska roller, är väldigt skickliga skådespelare. Men för tillfället så känner jag att det är mer intressant att spela mer skruvade personer.
 
Vänta er med andra ord inte att se Kit Harington som genomgod hjälte igen inom snar framtid. Särskilt inte då hans omtalade planer på en “Jon Snow”-spinoff efter “Game of Thrones” nu är begravda. Han har dock ett flertal andra roller vi kan se fram emot, bland annat i kommande tredje säsongen av finansdramat “Industry” på HBO Max.
 
Hur tycker du att Kit Harington lyckades med att spela hjälte i rollen som Jon Snow? Passar skurkar honom bättre?
| 20 april 2024 16:00 |