Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 december 2014 | 14:00

"Kingdom" till TV12 och TV4 Play

Det kritikerhyllade MMA-dramat med popstjärnan Nick Jonas (!) får en svensk hemvist.
- "Kingdom" gjorde succé direkt i USA, efter bara några sända avsnitt så var det en så pass stor succé att det beställdes två ytterligare säsonger på ett bräde. TV4 Play Premium och TV12 har köpt alla tre säsonger så detta är en stor satsning för oss, säger biträdande kanaldirektören Anton Glanzelius i ett pressmeddelande från TV4 Gruppen.

"Kingdom" handlar om ett MMA-gym i kris, ägt av paret Alvey Kulina och Lisa Prince, spelade av Frank Grillo och Kiele Sanchez. Deras hopp står till Alveys yngste son Nate (Nick Jonas från Jonas Brothers), som har talang nog att komma någonstans i sporten. Men det kretsar också kring Alveys äldre son Jay (Jonathan Tucker) som lever livet i 180 med droger och brudar - och Lisas ex, den förre MMA-mästaren Ryan (Matt Lauria) som vill tillbaka till ringen och tillbaka till Lisa. 

MovieZines TV-tyckare Patrik Jonsson utnämnde "Kingdom" till en av årets 12 bästa nya serier och skrev bland annat: "Det hela är överraskande välskrivet och välspelat, man behöver absolut inte vara en stor fanatiker av MMA för att uppskatta "Kingdom", rekommenderas!"

Hela första säsongen, med alla avsnitt, läggs upp på TV4 Play Premium lördagen den 24 januari klockan 22.00. Samma dag och samma tid har serien premiär i TV12 där sedan ett avsnitt kommer sändas varje vecka.


Är "Kingdom" något för dig tror du? Ska du kolla?
| 19 december 2014 14:00 |