Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2022 | 07:22

King Kong blir tv-serie på Disney+

Parallellt med Apples planer för "Godzilla and the Titans" utvecklar Disney en egen, fristående live action-serie om besten från Skull Island.
En tv-serie om jätteapan King Kong är på gång hos streamingtjänsten Disney+. Det ska bli en live action-serie om "Kongs ursprung såväl som mysteriet med hans hem, Skull Island" skriver Variety.
 
Bakom projektet står Stephany Folsom, senast aktuell med serien "Paper Girls" hos Amazon. James Wan ("Aquaman") är en av producenterna.
 
Detta är den andra tv-serien på kort tid som fördjupar sig i klassiska filmmonster. MovieZine har tidigare skrivit om Apples planerade serie om Godzilla, med far och son Kurt Russell och Wyatt Russell i huvudrollerna. Men där "Godzilla and the Titans" ska bli en del av filmuniversumet Monsterverse sägs "King Kong" (arbetstitel) vara helt fristående.
 
 
Nästa år är det hela 90 år sedan som han debuterade på bioduken. "King Kong" (1933) tog världen med storm med sina för den tiden avancerade specialeffekter, och sedan dess har karaktären återvänt med jämna mellanrum. Peter Jackson bjöd på storslagna äventyr i 2005 års "King Kong", och de senaste åren har vi fått filmer som "Kong Skull Island" och "Godzilla vs Kong" - som har en uppföljare på väg.
| 24 augusti 2022 07:22 |