Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 augusti 2022 | 14:00

King Kong i fokus i uppföljaren till "Godzilla vs. Kong"

Produktionsbolaget har varit väldigt hemlighetsfulla när det kommer till nästa film från Monsterverse-franschisen, men däremot har detaljer om handlingen avslöjats på annat håll.
I början av augusti meddelades det att uppföljaren till fjolårets "Godzilla vs. Kong" har satt i gång sina inspelningar, i den australiska delstaten Queensland. Filmbolaget Legendary har varit sparsamma när det kommer till detaljer om den nya Monsterverse-filmen, men däremot visar det sig att Australiens regering redan har råkat avslöja delar av handlingen.
 
Även om väldigt lite är känt hittills, har fansen hunnit spekulera en del om handlingen i uppföljaren, som går under arbetstiteln "Godzilla vs. Kong: Origins". Förutom att filmen skulle handla mer om monstrens ursprung, tros det att fokuset till stor del kommer ligga på Kong, snarare än Godzilla. 
 
Teorin om att den gigantiska gorillan kommer stå i centrum visar sig mycket väl kunna stämma, åtminstone om man ska gå efter ett pressmeddelande som tidigare har släppts av den australiska regeringen. 
 
"I den femte filmen i Monsterverse-franchisen får vi se Kong skydda jorden från ovanliga och farliga varelser, som hotar hans nya hem", lyder en del av meddelandet. Hur Godzilla kommer figurera i sammanhanget nämns inte, men även om de två bestarna just nu har gått separata vägar, lär vi med stor sannolikhet få se dem drabba samman ännu en gång. 
 
"Godzilla vs. Kong: Origins" regisseras precis som föregångaren av Adam Wingard, och medverkar gör "Downton Abbey"-skådespelaren Dan Stevens, i en ännu okänd roll. Biopremiären är satt till den 15 mars 2024.
| 14 augusti 2022 14:00 |