Film

Skribent

Jakob Åsell

5 augusti 2019 | 12:25

Kevin Smith: Det finns en "Justice League: The Snyder Cut"

Korståget mot Warner Bros fortsätter från de som kräver att få se Zack Snyders tidiga version av "Justice League".
DC-fans har byggt upp "The Snyder Cut" till en närmast mytomspunnen förlorad filmskatt. Zack Snyders tidiga klippversion av "Justice League", från innan han lämnade över projektet till Joss Whedon har länge efterfrågats av filmnördar under hashtaggen #ReleaseTheSnyderCut. 
 
Diskussionerna har gått varma kring huruvida klippningen faktiskt existerar eller inte, nu påstår filmregissören och DC-nörden Kevin Smith att den efterlängtade versionen av superhjältefilmen existerar, men i ett format som kräver en hel del arbete för att kunna visas för publik:
  
– Jag har inte sett den själv med egna ögon. Men jag har talat med tillräckligt många människor på olika nivåer i den produktionen. Det finns en Snyder-klippning, helt säkert. Det är inte ett mytiskt odjur. Den existerar.
 
Det sagt så handlar det inte på något sätt om en färdigställd film. Det fanns inspelade delar som föll bort från berättelsen och aldrig fick (visuella) effekter eller något liknande.
 
 Så utifrån det jag har hört består stora delar av Snyder Cut av obearbetede bilder med mycket greenscreen bakom. Vi pratar alltså inte om en färdig film, den som folk pratar om blev aldrig färdigställd. Det var en film som människor i produktionen kunde se och själva fylla i tomrummen. Den var verkligen inte avsedd för publik.
 
Smith föreslår att Warner Bros kan släppa en ofärdig version där Snyder själv dyker upp under de saknade scenerna för att förklara vad som var tänkt att hända där. Snyder har fortsatt att prata om sin version på sociala medier och släppt konceptkonst och foton från den på nätet.
 
 
Hade ni velat se en Snyder Cut av "Justice League"?
| 5 augusti 2019 12:25 |