Film

Skribent

Jakob Åsell

23 juli 2019 | 09:00

Kevin Smith hintar om galen "Star Wars: The Rise of Skywalker"-final

"Din hjärna kommer att smälta när du ser det".
Efter att "Clerks"-regissören och filmnörden Kevin Smith drabbades av en hjärtattack förra året, som han lyckligtvis överlevde utan bestående men fick han en speciell inbjudan av regissören J.J. Abrams. Smith bjöds in bakom kulisserna på den kommande storfilmen "Star Wars: The Rise of Skywalker" och i helgen berättade regissören kort om sin upplevelse för IGN.
 
Väl på plats vid Pinewood Studios i London hörde han talas om en filmkuliss han verkligen borde se och var på väg till, innan Abrams avrådde honom då det rörde sig om något stort..
 
- Jag fick hänga runt på inspelningen och där ryktades det om en stor filmkuliss som de sagt att jag verkligen borde se. "Din hjärna kommer att smälta när du ser det", sa dem. Jag frågade vad det var och de sa till mig att fråga J.J. Så jag frågade honom och han svarade "Gör det inte." Jag sa "varför inte?", och J.J. svarade "Det är filmens sista bild". 
 
Då blev jag bara ännu mer nyfiken men J.J. sa "Du vill inte får det här spoilat. Lita på mig, du vill uppleva det här i en biosalong." Andra personer i filmteamet sa också till mig att de själva önskar att de inte hade sett det. Så jag litade på J.J. och valde att inte låta magikern avslöja sina tricks i förväg.
 
 
"Star Wars: The Rise of Skywalker" har premiär 18 december.
 
| 23 juli 2019 09:00 |