Film

Skribent

Mats Karlsson

20 december 2017 | 21:00

Kenneth Branagh har äntligen hittat sin Artemis Fowl

Långfilmsdebutantan Ferdia Shaw blev regissörens val att gestalta det unga kriminella geniet.
Redan för fyra år sedan stod det klart att Disney planerade att filmatisera den populära bokserien om Artemis Fowl. Regissören Kenneth Branagh som klev ombord projektet 2015 har tillsammans med rollbesättare och studion Disney äntligen hittat rätt skådespelare, rapporterar Variety.
 
Branagh och rollbesättaren Lucy Bevan träffade 1200 personer i förhoppningen med att hitta rätt kille för jobbet. Till slut föll valet på nykomlingen Ferdia Shaw som kommer att få göra sin långfilmsdebut med "Artemis Fowl". Sedan tidigare är Josh Gad, Lara McDonnell, Nonso Anozie och Judi Dench klara för roller i filmen.
 
                                                                Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
                                                                       Ferdia Shaw
 
Den irländske författaren Eoin Colfer har skrivit böckerna filmen baseras på och pjäsförfattaren Conor McPherson skriver filmens manus. Böckernas handling kretsar kring 12-årige Artemis Fowl som är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Men inte ens Artemis inser vad han utmanar när han kidnappar en vätte, löjtnant Holly Short från PYSS (Polisiära Yt Spanings Styrkan) De vättar som Artemis har att göra med är inte som de vi är vana vid från godnattsagorna - nej, dess vättar är beväpnade och livsfarliga. Och när Artemis tror att han vet precis var han har dem, slutar de plötsligt spela enligt reglerna.
 
Inspelningen av "Artemis Fowl" kommer att starta i England under nästa år och Disney har redan bokat in premiärdatumet 9 augusti 2019.
 
Är du pepp att få se det färdiga resultatet?
| 20 december 2017 21:00 |