Skribent

Alexander Dunerfors

30 juli 2013 | 13:01

"Artemis Fowl" kan bli nästa "Harry Potter"

Disney och Harvey Weinstein samarbetar för att ta fantasyserien till vita duken.

Marknaden för barnvänlig fantasy har stått relativt orörd sedan Harry Potter för sista gången slogs mot onda makter på Hogwarts. Disney hoppas nu ha hittat nästa framgångssaga i böckerna om Artemis Fowl, en ung kriminell mastermind. Michael Goldenberg ("Harry Potter och Fenixorden") skriver redan på ett manus som bl.a. Robert de Niro ska producera.

Karaktären skapades av den irländske författaren Eoin Colfer. Filmen "Artemis Fowl" ska till att börja med bygga på de två första av de åtta böckerna. Handlingen lyder:

Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Men inte ens Artemis inser vad han utmanar när han kidnappar en pyssling, kommendör Holly Short från PYSS (Polisiära Yt Spanings Styrkan). De pysslingar som Artemis har att göra med är inte av det slag som vi är vana vid från godnattsagorna - nej, dessa pysslingar är beväpnade och livsfarliga.

- Den blandar mysterium med äventyr och tilltalar familjerna, Artemis Fowl kommer att passa in naturligt hos oss, säger Disney-chefen Sean Bailey till Deadline.

Har du läst böckerna om Artemis Fowl? Kommentera nedan.

| 30 juli 2013 13:01 |