Film

Skribent

Oskar Möller

5 augusti 2023 | 19:00

McKinnons "Weird Barbie" kommer att säljas i leksaksbutikerna

Vanställda Barbie må ha varit konstig som attan men hade hjärtat på det rätta stället i filmen. Nu ska den hjälpsamma dockan tillverkas på riktigt av Mattel.
Inte ens de som lever i en djungel eller under en sten kan ha undgått hypen kring den rosa dockdrömmen till film eller missat memes på fenomenet "Barbenheimer".
 
"Barbie"-febern på världens biografer går inte ner när filmen nu blir Warner Brothers mest inkomstbringande release i år och redan slagit alla tiders rekord som den mest inkomstbringande filmen regisserad av en kvinna.
 
 
Folk har vallfärdat till biograferna för att se Margot Robbies chockerande uppvaknande till en ny värld (där misogyni, tristess och platta fötter existerar) och Ryan Goslings okuvliga kärlek till hästar.
 
I Greta Gerwigs film huserar dock även en figur som inte riktigt passar in i den rosa pastelldrömmen - Weird Barbie. Hon är den enda som har koll på vad som händer utanför Barbievärlden - och blir den Yodalika läromästaren till Robbies hjältinna. Nu ska den av publiken uppskattade karaktären att bli till en riktig leksak enligt Joblo.
 
Med sitt sönderklippta färgade hår, ostyriga makeup och konstnärliga klädsel är Kate Mckinnons docka mer som en utlevande designerstudent än ärtig prinsessa eller hemmafru. 
 
Att Mattel smider medan järnet är varmt är fullt förståeligt och dockan är tänkt att bli en lätt igenkännlig kopia av filmens karaktär. Frågan är om hon kommer kunna gå ner i spagat?
 
Vilken karaktär är din favorit i Greta Gerwigs "Barbie"?
| 5 augusti 2023 19:00 |