Film

Skribent

Sofie Eliasson

20 augusti 2016 | 15:00

Mina 6 favorit-karaktärer från Pixar

Studion har skapat många älskade och oförglömliga figurer, men vilka är de skönaste?
Pixar har hunnit med ett antal filmer sedan "Toy Story" kom ut under mitten av 90-talet. Med dem följer också en mängd karaktärer. Här är några av dem som fäst sig starkast i minnet.

Woody ("Toy Story"-filmerna, 1995, 1999, 2010)
"Toy Story" har myllrar av fantastiska karaktärer. Mr. Potato Head, Slinky, Rex och såklart Buzz Lightyear, alla unika på sitt eget sätt. Samtidigt håller nog Woody den största platsen i hjärtat, trots att hans karaktär inte är den mest intressanta. Men det är hans lojalitet gentemot sina vänner, och framför allt mot Andy som gör honom så älskvärd. Vem fick inte tårar i ögonen när Andy skulle åka till college i den senaste filmen? 

Doris ("Hitta Nemo", 2003 och "Hitta Doris", 2016)
När "Hitta Nemo" kom fastnade vi inte bara för Nemo, hajarna och sköldpaddan, utan Doris med sitt dåliga minne och sprudlande fantasi tog oss med storm. Så mycket att hon nu fått sin egen film som har premiär den 26 augusti. I Doris ser vi den glädje, optimism och inspirerande nyfikenhet som många säkert strävar efter. Heja Doris.

Familjen Parr ("Superhjältarna", 2004)
Om man tänker tillbaka till denna film från 2004 är det svårt att välja en favoritkaraktär, även om man minns dem solklart allihopa. Anledningen måste delvis vara att de är intressanta allesammans, men framför allt att de är intressanta tillsammans. Filmen följer familjen Parr, en familj av superhjältar som tvingats leva som vanliga människor i en massa år. De kvalar in på listan för att de känns så otroligt verkliga, sympatiska, och roliga. De visar vardagsproblem som är vanliga i familjer på ett nytt sätt och bjuder på både igenkänning och goda skratt.

Wall-E ("Wall-E", 2008)
Den lilla roboten som gjorde en hel film. "Wall-E" handlade om många saker, människornas fortlevnad, ensamhet, hållbarhet och en massa annat, men det är vår huvudkaraktär som verkligen fick oss att falla för historien. Han lever ensam på ett skrotupplag på den övergivna Jorden, där han spenderar dagarna med att städa och organisera. Trots att han inte kan prata fångade han oss totalt med sin omtanke, nyfikenhet och längtan efter sällskap. 

Merida ("Modig", 2012)
Merida är prinsessan som inte trivs i trånga klänningar och fina frisyrer. Hon vill hellre spendera tiden med att skjuta pilbåge och rida sin häst än att vänta på att bli gift. När tre friare kommer till byn bestämmer hon sig för att revoltera - hon tänker inte gifta sig. Det är Meridas otroliga beslutsamhet och starka vilja som gör henne beundransvärd, tillsammans med hennes mod och kärlek till familjen. Hon är sig själv, och vägrar tvingas bli något annat.

Bing Bong ("Insidan ut", 2015)
I "Insidan ut" får vi se just insidan av 11-åriga Rileys sinne. Fem olika känslor styr kontrollpanelen i hennes hjärna och därmed också hur hon agerar. Men det är inte Glädje, Vemod eller Ilska som sticker ut mest i denna rätt otroliga film från förra året. Snarare är det Rileys bortglömda låtsaskompis Bing Bong som stjäl showen. Bing Bong ser ut som en blandning av en elefant, Smilkatten (eller Cheshire Cat) och lite allt möjligt. Han är skrikande rosa och gråter godis. Sedan Riley glömde bort honom när hon var liten har han gjort allt han kan för att få henne att minnas honom igen. Hans omtanke, värme och otroligt goda hjärta i kombinationen med det fantasifulla utseendet gör honom till en av de starkaste karaktärer Pixar har skapat.

Vem är din favoritkaraktär?
| 20 augusti 2016 15:00 |