Rykte

Skribent

Oskar Möller

25 juni 2023 | 18:00

Kan David Lynch ändå ha mystiska serien "Wisteria" på gång?

Kan en retweet på ett japanskt träd från "Twin Peaks" medskapare Mark Frost innebära att David Lynch faktiskt är på gång med sin omryktade tv-serie "Wisteria"? Det hoppas i alla fall många av regissörens fans.
World of Reel, en sajt som fokuserar på nyheter för alternativ film, uppmärksammar att Lynch nyligen setts ha "filma något" i West Hollywood. Detta "något" kan i bästa fall den efterlängtade tv-serien "Wisteria" som Netflix backade ifrån enligt sajtens tidigare rapportering.
 
I slutet av 2020 började det ryktas om att David Lynch hade en ny tv-serie på gång med Netflix - i alla fall innan streamingjätten sägs ha backat ur projektet. Moviezine var en av medierna som rapporterade om serien då.
 
Men  på grund av en tweet från "Twin Peaks-medskaparen och samarbetspartnern Mark Frost har ryktena om att serien kanske ändå är på gång återuppstått.
 
Under gårdagen retweetade Frost till synes helt utan kontext en bild på ett tjusigt japanskt blåregn (som tillhör arten Wisteriaträd). Kanske kände seriemakaren och regissören för att skoja lite, men visst känns det suspekt. Ryktet verkar i alla fall delvis bekräftat av skådespelerskan Laura Dern (som Lynch har samarbetat med flera gånger). 
 
Trots allt är det många fans därute som längtar efter att David Lynch återvänder till den stora duken. Kultregissören har inte regisserat ett större projekt sedan han gjorde uppföljaren till "Twin Peaks" 2017 som gillades av kritikerna men kanske inte blev den publikframgång man kunde hoppas på. 
 
Lynch har sedan dess ägnat sig åt att göra collagekonst, spela in kortfilmer och att spela in väderrapporter från sin lägenhet i Los Angeles - de senare har blivit populära och fått många kultföljare. Han har även gjort en prisad insats som skådeseplare ( i rollen som John Ford) i Steven Spielbergs hyllade "The Fablemans".
 
Man ska kanske inte hoppas för mycket, men faktum är att imdb fortfarande har uppe ett 13 episoder långt mysterieprojekt som Lynch sägs arbeta med just nu. Kanske har vi verkligen en ny mystisk serie från duon Lynch och Frost att se fram emot framöver.
 
Nedan är bilden som Mark Frost retweetade:
 
 
Ser du emot att se en ny serie signerad David Lynch?
| 25 juni 2023 18:00 |