Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 november 2020 | 00:10

Vad är David Lynchs hemliga Netflix-projekt?

Det rapporteras om en ny tv-serie med inspelning i vår.
Filmskaparen David Lynch ("Mulholland Drive") verkar ha en tv-serie på gång hos Netflix. Detta enligt Production Weekly, som listar ett kommande projekt med arbetstiteln ”Wisteria” (nej, det är antagligen inte en ”Desperate Housewives”-spinoff).
 
Enligt ett rykte i februari rör det sig om 25 timslånga avsnitt eller 13 minifilmer. Den massiva satsningen sägs omfatta 200 inspelningsdagar med en budget på 85 miljoner dollar, skriver Film Stage. Just nu vet vi inget mer än att inspelningen ska påbörjas i maj nästa år. Netflix har ännu inte bekräftat rapporterna.
 
Lynch släppte för inte längesen kortfilmen ”What Did Jack Do?” på Netlfix, så det låter inte helt långsökt att streamingtjänsten vill göra mer med honom.

En ska vet vi säkert, ett nytt Lynch-projekt kommer definitivt att bli omtalad och efterlängtat. Filmskaparen har gjort ytterst lite vettigt sedan sin senaste långfilm ”Inland Empire” (2006) och den tredje säsongen av ”Twin Peaks” (2017), men han har onekligen en stark fanskara som längtar efter mer.
| 29 november 2020 00:10 |