Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 november 2017 | 14:30

Kan en stor förändring vara på gång i "Walking Dead"-världen hos AMC?

Morgans hopp från "The Walking Dead" till "Fear the Walking Dead" ser ut att bli permanent, vilket innebär att en stor förändring är tvungen att ske.
Igår rapporterade vi om att Lennie James, som spelar Morgan Jones i "The Walking Dead", bekräftats som den karaktär redo att dyka upp i crossover-avsnittet med AMC:s spinoffserie "Fear the Walking Dead".
 
Under natten har THR däremot rapporterat direkt från produktionen av den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" där Lennie James nu visar sig vara en återkommande karaktär. Det är alltså inte tal om något enstaka crossover-avsnitt från Morgan Jones förflutna - utan en crossover där han helt byter serie och lämnar "The Walking Dead" bakom sig till förmån för "Fear the Walking Dead".
 
Eftersom informationen inledningsvis varit knapphändig runt crossovern mellan de båda serierna, där ett originavsnitt för Negan länge varit en av favoritlösningarna bland seriernas fans, känns lösningen med Morgan plötsligt väldigt mycket mer intressant. 
 

Tidshopp för "Fear the Walking Dead" oundvikligt?

 
 
- Morgans story kommer att fortsätta under den pågående säsongen av "The Walking Dead", för att sedan börja om på nytt i den kommande säsongen av "Fear the Walking Dead", vilket flyttar serien - och hela Walking Dead-universumet - mot nya riktningar och möjligheter, förklarar Scott M. Gimple, showrunner för "The Walking Dead".
 
Anledningen att vi varit insnöade på ett enstaka crossoveravsnitt, och originavsnitt med för den delen, har hela tiden berott på att "Fear the Walking Dead" utspelar sig tidsmässigt långt före originalserien med Rick och gänget.
 
Men med tanke på att de senaste två säsongerna av "The Walking Dead" endast utspelat sig under loppet av ett par veckor, vilket är varför Maggie varit gravid i snart två år men fortfarande knappt har någon större mage, samt att det i trailern inför den åttonde säsongen verkar finnas ett tidshopp planerat - varför skulle inte det samma kunna gälla för "Fear the Walking Dead"?
 
Kan de nya möjligheterna för Walking Dead-universumet, som Scott M. Gimple nämnde ovan, helt enkelt vara att de både serierna från och med nästa säsong kommer att utspela sig parallellt?
 

"Två år senare"-lösning?

 
 
Den tredje säsongen av "Fear the Walking Dead" knöt ihop väldigt många trådar, samt dödade såpass många karaktärer att de utan några större problem bör kunna dra igång nästa säsong med en "Två år senare"-text (eller hur många år de nu ligger efter) i början av det första avsnittet.
 
Eller så löser dem det på något helt annat sätt, men oavsett vilket kommer Morgan Jones att ansluta till den fjärde säsongen av "Fear the Walking Dead" - vilket bör göra ett hopp framåt i tiden oundvikligt.
 
Om de båda serierna kommer utspela sig parallellt framöver betyder det såklart också att omtyckta karaktärer som; Alicia, Madison och Daniel mycket väl kan komma att dyka upp i originalserien framöver. Med tanke på att Morgan lär berätta för dem om Rick och Alexandria. 
 
Nu återstår det bara att se hur Morgan kommer att skrivas ut ur originalserien under den pågående säsongen. Beroende på vad som händer honom där kan vi få en klarare bild av hur nästa säsong av "Fear the Walking Dead" kan komma att se ut.
 
Vad tycker du om utvecklingen som verkar vara på gång i AMC:s Walking Dead-värld? Kommentera gärna nedan!
| 28 november 2017 14:30 |