Skribent

Mats Karlsson

8 juni 2012 | 11:01

"Justice League" är på gång igen

Framgångarna med "The Avengers" har gett Warner Bros nytt förtroende för "Justice League" som lades på is för några år sedan.

Filmatiseringen av DC Comics "Justice League" har varit en problemfylld resa som har gått fram och tillbaka. För några år sedan var det tänkt att George Miller ("Mad Max") skulle tackla historien, men när manusstrejken inträffade 2007 lades projektet på hyllan.

Nu har det skrinlagda projektet väckts till liv igen, mycket tack vare framgångarna med Marvels "The Avengers". Warner Bros har anlitat Will Beall ("The Gangster Squad") för att skriva manus och nu har serieförfattaren till "Kick-Ass" och "Wanted", Mark Millar avslöjat vad vi kan förvänta oss av manuset.

- En god vän till mig är nära vän till manusförfattaren av "Justice League"-filmatiseringen och han säger att hans tolkning av teamet är otroligt. Väldigt realistiskt och inte alls vad man kan tänka sig. Det jag har fått höra låter väldigt mörkt och vuxet, och inte alls är vad jag väntade mig, skriver Millar på hans eget forum Millar World.

"Justice League" är DC Comics motsvarighet till Marvels "The Avengers", det vill säga en superhjältegrupp med uppgift att beskydda människorna mot brottslighet och ondska. De första medlemmarna i den legendariska gruppen var Superman, Batman, Aquaman, Flash, Green Lantern, Martian Manhunter och Wonder Woman, men de fick snart sällskap av Green Arrow, Atom, Hawkman och "maskoten" Snapper Carr.

| 8 juni 2012 11:01 |