Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 april 2019 | 19:30

"Jurtjyrkogården" kan få en prequel

Producenterna är redo att återvända till Stephen Kings kyrkogård.
Bioaktuella rysaren "Jurtjyrkogården" kan få en prequel, enligt filmens producent Lorenzo Di Bonaventura.

Cinemablend skriver att idén (den väldigt lösa idén) är att gå tillbaka i tiden, långt innan familjen Creed flyttade in till sitt nya hem otäckt nära den kusliga kyrkogården, och berätta mer om Jud Crandall som ung.

I både boken och de två filmatiseringarna pratar grannen Jud om sina egna mindre lyckade erfarenheter med att återuppliva husdjur och människor. Di Bonaventura sade inför filmens premiär:

- Jag brukar vanligtvis inte tänka på uppföljare förrän filmen är en succé. Men om någonting så tror jag att en prequel vore aktuell. Om man tittar på boken så är det mycket vi inte täckte som händer innan Creeds flyttar in. Jag tror det fins en film där, och det skulle vara intressant för mig att utforska. Det hör också till källmaterialet och det finns mycket galna och läskiga grejer där.
 
 
Stephen Kings "Jurtjyrkogården" från 1983 hör till hans mest kända och älskade skräckromaner. Den första filmatiseringen kom år 1989, och fick en uppföljare ett par år senare. Årets nyinspelning av "Jurtjyrkogården" har ett mycket annorlunda slut som öppnar upp för en intressant uppföljare. Men tanken på en prequel, i staden Ludlow någon gång under 1900-talet, låter kanske ännu mer lockande.
 
"Jurtjyrkogården" har redan spelat in dubbelt så mycket som den kostade att producera, vilket bör klassa den som en biosuccé. Det är nog bara en tidsfråga innan vi hör mer konkreta planer på en ny historia från Kings "tjyrkogård", men under tiden har vi bland annat en ny skräckserie med Julianne Moore att se fram emot.
| 9 april 2019 19:30 |