Serie

Skribent

MovieZine

9 april 2019 | 11:00

Julianne Moore får huvudroll i Stephen Kings "Lisey's Story"

Tv-serien kommer skrivas av skräcklegenden själv, baserat på hans roman från 2006 med samma namn.
Efter Apples senaste utannonsering av streamingtjänsten Apple TV+, har de nu utökat sitt utbud av tv-serier. The Hollywood Reporter meddelar att Netflix-konkurrenten har gjort klart med Stephen King-adaptionen "Lisey's Story", med Oscarvinnaren Julianne Moore i huvudrollen. 
 
"Lisey's Story" beskrivs som en psykologisk thriller där vi följer änkan Lisey (Moore), efter att ha förlorat sin man Scott sedan två år tidigare. När Lisey ordnar upp Scotts papper, hittar hon en skattkarta. Hon upptäcker att det fanns en plats dit Scott brukade gå, som både helade och skrämde honom. Nu är det istället Liseys tur att möta dessa demoner som Scott hade innan. 
 
Serien kommer bestå av åtta avsnitt, med "Star Wars"-regissören J.J. Abrams ombord som exekutiv producent. King kommer själv skriva manus till samtliga avsnitt, vilket inte är så vanligt för honom när det gäller hans adaptioner för både film och tv.
 
"Lisey's Story" har inget premiärdatum för tillfället, men vi kan förvänta oss mer nyheter kring denna då Hollywood inte kan få nog av Stephen King
| 9 april 2019 11:00 |