Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 november 2016 | 10:37

”Jurassic World”-uppföljaren spelas in i vår

Blir lika mycket en ”Jurassic World 2” som en ”Jurassic Park 5”. Vad det nu innebär.
När Steven Spielberg i början av 90-talet kläckte idén att filma Michael Crichtons ”Jurassic Park”, kunde han knappast drömma om att den skulle starta en filmserie som levde även 25 år senare.

Den ursprungliga trilogin slutade kanske inte på topp, men fjolårets revival, reboot och uppföljare i ett - ”Jurassic World” - väckte världens intresse på nytt. Ifall någon missat det, blev filmen den fjärde mest inkomstbringande i världshistorien! Så det dröjde inte länge innan man tillkännagav planer på en ny trilogi, där J.A. Bayona (”The Impossible”) får regissera nästa del.

I en intervju med ComingSoon bekräftar Baoyna att inspelningen av ”Jurassic World 2” börjar i marsOch han tar råd av mer erfarna dinosaurieskötare:

- Nya ”Jurassic World” är ett samarbete mellan filmskapare, inte bara med Colin Trevorrow men också med Steven Spielberg och Frank Marshall. Det här är lika mycket deras baby som min. Det handlar om att utbyta tankar och jobba tillsammans för att historien ska få liv. Men samtidigt vill jag hitta något väldigt personligt i mina historier. Jag tror att det kommer finnas mycket av mig i filmen. Att J.A. Bayona klarar uppgiften galant, tvivlar jag inte på. Se bara hans kommande film ”Sju minuter efter midnatt”, där han blandar fantasy-saga, monster och en djupt berörande berättelse om sorg och utanförskap på ett mästerligt sätt.

CinemaBlend frågade om den nya filmen ska ses som en ”Jurassic World 2” eller ”Jurassic Park 5”. Bayonas svar:

- På sätt och vis både och. Vad vi gör är en uppföljare till ”Jurassic World”, men det är definitivt det femte kapitlet i en längre saga. Det är alltid knepigt, men det gäller att hitta en balans mellan vad folk förväntar sig att se, och något nytt som man bidrar med i storyn. Jag tror vår story handlar om att hitta en koppling till ”Jurassic Park”, mer än vad ”Jurassic World” gjorde.Så vad ska nya ”Jurassic”-filmen handla om? Det har sagts att vi ska få uppleva vad som händer när andra giriga företag runt om i världen kommer över tekniken att föda upp dinosaurier, och i vissa fall använda dem för krigsföring. 

Colin Trevorrow har tidigare berättat att följande replik, från Alan Grant i ”Jurassic Park”, inspirerade honom:

“Dinosaurs and man, two species separated by 65 million years of evolution have just been suddenly thrown back into the mix together. How can we possibly have the slightest idea what to expect?”

Vad som väntar, det får vi se på bio i juni 2018 när "Jurassic World 2" får premiär. Toby Jones och Rafe Spall har just kommit ombord, och ska spela mot återvändarna Bryce Dallas Howard (nu utan höga klackar) och Chris Pratt.
| 13 november 2016 10:37 |