Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 september 2016 | 10:35

Bekräftat: ”Jurassic World” blir en trilogi

"Jurassic World" blev en av förra årets stora biosuccéer. "Barnhemmet"-regissören J.A. Bayona förbereder just nu andra filmen, men bekräftar att det blir en tredje.
Juan Antonio Bayona, regissören som snart ska börja spela in ”Jurassic World”-uppföljaren, har bekräftat planerna på totalt tre filmer.

Tillsammans med Colin Trevorrow (som gjorde ”Jurassic World” till en av 2015 års stora biosuccéer) jobbar de just nu fram manuset till vad som blir mitten i en ny ”Jurassic”-trilogi. Bayona har, likt Trevorrow, mest uppmärksammats för tankeväckande independentfilmer hittills. ”Jurassic World 2” blir hans första stora franchisefilm.

- Jag tror att de älskar ”The Impossible” och ”Barnhemmet”, särskilt Colin älskade de filmerna. Det är intressant. Colin Trevorrow ser ”Jurassic World” som en trilogi. Vi skriver just nu på det andra kapitlet, och det är mycket intressant att se var han leder historien, säger han i en ny intervju.

Latino Review frågade Bayona om vad han som filmskapare hoppas bidra med:

- Jag växte upp med Steven Spielbergs filmer, och jag älskar dem och hela det arvet. Det gäller att vi är trogna föregångarna men samtidigt tar in nya saker som folk kommer att uppskatta. Det är fortfarande sex månader till inspelning och hittills går allt bra. Det känns väldigt spännande just nu. 

Bayona är närmast aktuell med ”Sju minuter efter midnatt” (”A Monster Calls”), en fantasyfilm som blivit mycket hyllad efter veckans premiär på filmfestivalen i Toronto. Den får svensk biopremiär i december.

”Jurassic World 2” kommer spelas in i februari med planerad biopremiär sommaren 2018.
| 11 september 2016 10:35 |