Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 juli 2016 | 19:30

”Jurassic World”-uppföljaren är på gång

Förproduktionen har redan börjat inför vårens inspelningar.
Uppföljaren till superframgångsrika ”Jurassic World” börjar spelas in i februari 2017. Enligt fansajten Jurassic Outpost kommer man att filma både på Hawaii (som ju får ersätta filmens exotiska öar) och i London - under fejktiteln ”Ancient Futures”. Förproduktionen är redan igång.

Tanken har länge varit att Colin Trevorrows ”Jurassic World” skulle bli startskottet på en ny trilogi. Nästa film sägs berätta om vad som händer när flera företag runt om i världen sitter på möjligheten att väcka dinosaurier till liv. 

Colin Trevorrow är tillbaka som manusförfattare och har tidigare sagt:

- Det kan inte bara vara dinosaurier som jagar folk på en ö. Det blir gammalt fort… Jag gillar tanken på att det här inte bara är begränsat till nöjesparkerna. Det är en vetenskap som når långt bortom underhållning (…) Jag sådde ett litet frö i den här filmen, något som kan växa sig i kommande filmer: tänk om det här blev öppen källkod?

Chris Pratt och Bryce Dallas Howard väntas återvända i sina roller. Regisserar gör J.A. Bayona, mest känd för skräckisen ”Barnhemmet” och katastroffilmen ”The Impossible”. 

Den 22 juni 2018 har nya ”Jurassic”-filmen premiär.
| 22 juli 2016 19:30 |