Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

3 augusti 2015 | 20:00

Här är vad nästa ”Jurassic” troligen handlar om

Mer dinosaurie-drama, såklart, men sen? Colin Trevorrow snackar "Jurassic Universe"!
Den är inte bara 2015 års största film - ”Jurassic World” har redan klättrat upp på den åtråvärda tredjeplatsen på listan över världens största biosuccéer någonsin. En uppföljare är redan planerad, men hur följer man upp en sådan hit och samtidigt ger fansen något nytt?

Colin Trevorrow, som regisserat och åtminstone skriver manus till nästa film, gav en del potentiellt stora ledtrådar om nästa äventyr till Wired:

- Det kan inte bara vara dinosaurier som jagar folk på en ö. Det blir gammalt fort… Jag gillar tanken på att det här inte bara är begränsat till nöjesparkerna. Det är en vetenskap som når långt bortom underhållning (…) Jag sådde ett litet frö i den här filmen, något som kan växa sig i kommande filmer: tänk om det här blev öppen källkod?

Se företaget InGen som Mac, och ge sedan samma möjligheter till PC, menar Trevorrow. Vi kan nog räkna med att många fler företag får chansen att skapa monster:

- Dr. Wu varnar Dr. Masrani i filmen, han säger: ”Vi kommer inte alltid vara de enda som kan skapa dem.” Det är intressant, här finns det utrymme för vårt universum att växa. Jag borde inte använda ordet universum, folk kan tro att vi skapar ett ”Jurassic World”-universum - det gör vi inte.

Vettiga ord från filmskaparen. Vi får hoppas att de lyckas hitta en story som verkligen ger publiken något nytt.

Men om allt annat misslyckas: "More teeth." Det verkar ju vara ett riktigt framgångsrecept.

Inte för att ”Jurassic World”, behöver en uppföljare, men det låter som att filmskaparna har lovande idéer på pappret. Håller ni med? Kommentera nedan om vad ni skulle vilja se i nästa film.
| 3 augusti 2015 20:00 |