Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 juli 2017 | 09:00

”Jurassic World: Fallen Kingdom” är färdiginspelad

J.A. Bayonas monster-uppföljare siktar på biopremiär nästa sommar. Regissören firar med en väldigt passande Chris Pratt-GIF.
Snart öppnar dinosaurieparken på nytt. I helgen gjordes de allra sista tagningarna på ”Jurassic World: Fallen Kingdom”, som är den officiella titeln sedan några veckor tillbaks.

Regissören J.A. Bayona firade med en Twitter-hälsning: ”Vilken resa! Tack till alla som gjort detta möjligt”, skriver han.
 
 
Än så länge är det ont om detaljer kring handlingen. Men ”Jurassic World”-uppföljaren sägs bli mörkare och mer skrämmande än den förra filmen. Det har också antytts om en större berättelse där flera företag runt om i världen har fått teknologin att klona fram dinosaurier.

I rollerna ser vi - förutom en dansande Chris Pratt - Bryce Dallas Howard, James Cromwell och Toby Jones. Jeff Goldblum återvänder i rollen som Dr. Ian Malcolm, som han spelade i Steven Spielbergs ”Jurassic Park” från 1993 och uppföljaren ”The Lost World” från 1997.

Bayona blev känd med spanska skräckfilmen ”Barnhemmet” och har sedan dess imponerat med dramat ”The Impossible” och fantasyfilmen ”Sju minuter efter midnatt”.
 
 
”Jurassic World: Fallen Kingdom” får sin världspremiär 22 juni 2018.
| 10 juli 2017 09:00 |