Film

Skribent

Viktor Jerner

22 juni 2017 | 18:25

Den officiella titeln och en ny poster från "Jurassic World 2" har landat

Manusförfattaren Colin Trevorrow utlovar en film som är "bättre än den förra".
Efter en del felaktiga rykten och spekulationer har nu äntligen titeln på nästa del i "Jurassic Park"-sagan avslöjats. Via en ny teaserposter som släpptes på den ikoniska filmseriens officiella twitterkonto görs det klart att uppföljaren till "Jurassic World" kommer att heta "Jurassic World: Fallen Kingdom". Kolla in nedan:
 
 
Även om det spontant känns som en väldigt generisk och intetsägande titel så har mina förväntningar på den här filmen stigit rejält på sistone. Detta trots att "Jurassic World" var väldigt medioker och att serien efter det mästerliga originalet har varit oerhört haltande i största allmänhet. Det som har fått upp peppen en del är de uttalanden som manusförfattaren Colin Trevorrow gjorde i podcasten Happy Sad Confused
 
Där berättande han att han tycker att regissören Juan Antonio Bayona ("Barnhemmet", "The Impossible") är en fantastisk filmskapare (vilket jag skriver under på alla dagar i veckan) och att den här filmen kommer att bli "bättre än den förra", något som inte lär vara helt lätt att säga eftersom det var Trevorrow själv som regisserade den förra filmen. Han berättade också att det i linje med Bayonas stil är lite av en "spansk skräck-thriller med dinosaurier", låter inte det helt gudomligt? 
 
Postern släpptes just idag för att den har premiär i USA om exakt ett år – den 22:e juni 2018 – medan vi i Sverige får se den på bio redan den 8:e juni. I rollerna ser vi återvändande Chris Pratt, Bryce Dallas Howard och BD Wong, samt nya tillskott som James Cromwell, Ted Levine, Rafe Spall och Toby Jones. Främst ska det dock bli underbart att få återse legendariska Dr. Ian Malcolm, spelad av Jeff Goldblum likt i de första två filmerna i sagan. 
 
Vad tycker du om den titeln och upplägget inför "Jurassic World: Fallen Kingdom"? 
| 22 juni 2017 18:25 |